De Plantjesmarkt die op Hemelvaartsdag voor het eerst gehouden werd op landgoed de Hertgang in Halsteren. was 'n succes en ook zeker voor herhaling vatbaar, vonden zowel bezoekers als deelnemers.
De Plantjesmarkt die op Hemelvaartsdag voor het eerst gehouden werd op landgoed de Hertgang in Halsteren. was 'n succes en ook zeker voor herhaling vatbaar, vonden zowel bezoekers als deelnemers.

Plantjesmarkt komt zeker terug!

HALSTEREN - De Plantjesmarkt op landgoed de Hertgang die op Hemelvaartsdag voor 't eerst gehouden werd, is zonder twijfel een succes te noemen. Rond de 150 bezoekers wandelden langs de planten die door de hobbykwekers en -tuiniers werden aangeboden. Er waren vaste planten en struikjes te koop, met naast het gewone assortiment, ook wat minder bekende en bijzondere variëteiten. Kruiden en kamerplanten waren er eveneens te vinden, en natuurlijk waren er planten afkomstig van het landgoed zelf, zoals een pindakaasstruik en de jonge zaailingen van de zakdoekjesboom. De kopers en verkopers wisselden ervaringen uit, en spraken over snoeien, toppen, bemesten en allerlei andere zaken die het tuinieren zoal met zich meebrengt. Margot van Meurs, de initiatiefnemer van de Plantjesmarkt: ,,Een erg leuk dag met geïnteresseerd publiek, met vaak kennis van zaken. Het weer zat mee, de sfeer was goed, het was gezellig druk, kortom: voor herhaling vatbaar!" En zo dachten de hobbykwekers er ook over. De eerste keer zal dus zeker niet de laatste zijn geweest! Bezoekers konden niet alleen de Plantjesmarkt bezoeken, het landgoed zelf was deze dag ook toegankelijk. Velen namen deel aan de rondleiding die door de voorzitter van Stichting Landgoed De Hertgang werd verzorgd. De wandeling leidde langs de diverse borders en door het arboretum waar de rododendrons prachtige kleuren lieten zien. Ook het bezoekerscentrum en het bijbehorende terras werden goed bezocht en in 't zonnetje was het genieten van koffie en heerlijke appeltaart. Wil je het landgoed aan de Klaverblokken 18 in Halsteren ook eens 'n keertje bezoeken? Op www.dehertgang.nl zie je op welke dagen dit landgoed de Hertgang toegankelijk is.

Meer berichten