Ook vorig jaar mochten de deelnemers op de laatste avond een mooie prijs uitkiezen. Kampioen werd vorig jaar Colin Lauwerijssen, die de Nol Jurgens Cup toont. Benieuwd wie dit jaar met deze beker naar huis gaat.
Ook vorig jaar mochten de deelnemers op de laatste avond een mooie prijs uitkiezen. Kampioen werd vorig jaar Colin Lauwerijssen, die de Nol Jurgens Cup toont. Benieuwd wie dit jaar met deze beker naar huis gaat.

Zoetwaterkampioenschap voor de Bergse jeugd start op 17 mei

De Bergse Hengelsport Kombinatie houdt vanaf donderdag 17 mei weer het Bergs Hengelsport Kampioenschap Zoetwater voor de jeugd tot en met 15 jaar. Net als vorig jaar bestaat dit kampioenschap uit zes wedstrijden, waarvan de vier beste meetellen voor de eindstand. Je kunt dus twee avonden overslaan, of voor meer kans op de eindzege, alle zes de wedstrijden meedoen en de twee minste laten vervallen.

BERGEN OP ZOOM - Naast 'n beker voor de kampioen zijn er elke avond ook prijzen voor de beste drie pupillen (tot en met 12 jaar) en junioren. Ook is er 'n eindprijs voor alle deelnemers, ongeacht het aantal avonden dat ze mee vissen. Maar dan moet je wel de laatste avond meedoen om je prijs persoonlijk uit te kiezen.

Minimaal 20 deelnemers

,,Vorig jaar was het kampioenschap een groot succes, met 15 deelnemers, zowel meisjes als jongens. Na de zeer geslaagde instructiemiddag hopen we dit jaar op minimaal 20 deelnemers. En we zijn benieuwd wie de kampioen van vorig jaar, Colin Lauwerijssen, kan verslaan. Of verlengt hij zijn titel?'', aldus de organisatie

Iedereen kan meedoen

Iedere jongen of meisje tot 16 jaar mag meedoen. ,,Je hoeft geen lid te zijn van een visvereniging en een Vispas is ook niet nodig. We vissen in twee leeftijdsgroepen: pupillen en junioren. Deelname is gratis, want we willen zoveel mogelijk jongens en meisjes aan de waterkant. De hengel is vrij, 'n vaste stok of een werphengel, maar uiteraard niet beide tegelijk. Neem ook een grote emmer of een leefnet mee om je vis in te bewaren tot deze gemeten wordt.''

Altijd een helpende hand

Natuurlijk is het is de bedoeling dat elke jeugdvisser zelfstandig vist. De vereniging die de zes avonden begeleidt, de Rietvoorn, zorgt voor voldoende hulp en advies. , Zit je lijn in de knoop, zinkt je dobber, is je haakje eraf of kan je die grote vis niet uit het water krijgen, dan er is altijd een helpende hand.'' Bergs Kampioen wordt degene met in totaal de meeste centimeters vis aan het eind van de laatste wedstrijd. Die gaat naar huis met de Nol Jurgers Cup en een mooie prijs. De overige deelnemers mogen de laatste avond ook een prijs uitzoeken en bij elke wedstrijd is er voor iedere visser ook nog een lekkere versnapering.

Er wordt gevist aan de Kleine Melanen

De wedstrijden zijn op de donderdagavonden 17, 24 en 31 mei, en 14, 21 en 28 juni, van kwart voor zeven tot kwart over acht bij de Kleine Melanen in Bergen op Zoom. Inschrijven kan elke avond vanaf zes uur bij de waterkant.

Meer berichten