De 10-jarige Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom hoopt zaterdag 12 mei in Krabbendijke minimaal 30 kilometer te skeeleren voor KiKa.
De 10-jarige Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom hoopt zaterdag 12 mei in Krabbendijke minimaal 30 kilometer te skeeleren voor KiKa.

10-jarige Veerle van der Vlugt skeelert op 12 mei voor KiKa!

BERGEN OP ZOOM - Jeugdleden van de Zeeuwse schaats en skeelerclub de Poel gaan de komende zaterdag 12 mei proberen zo veel mogelijk kilometers te skeeleren voor KiKa. Ze doen dat door deel te nemen aan de zestiende skeelertoertocht 'Tussen de Scheldes' in Krabbendijke. Tijdens dit jaarlijkse, door de plaatselijke ijs- en skeelervereniging georganiseerde evenement gaan de jeugdleden van de Poel tussen 's ochtends tien uur en 's middags vier uur zo veel mogelijk ronden van zes kilometer proberen af te leggen. Ook de 10-jarige Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom rijdt zaterdag mee in Krabbendijke. Ze heeft de afgelopen weken hard getraind en hoopt zeker 30 kilometer te kunnen halen voor het goede doel. Samen met al haar clubgenoten hopen ze op zaterdag 12 mei heel veel geld bij elkaar te skeeleren, zodat KiKa kan blijven werken aan hun doel: de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar vijfennegentig procent. Iedereen die Veerle, en de andere jeugdleden van SSC de Poel, wil sponsoren, kan dat doen via de website https://www.actievoorkika.nl/ssc-de-poel-skeelert-voor-kika. Maar je kunt uiteraard ook zelf, al dan niet met je kinderen, zaterdag deelnemen aan deze toertocht en zo helpen om geld in te zamelen voor KiKa. Voor de kinderen is er een kidstoer van 6 kilometer uitgezet (waarbij je het rondje meerdere malen af kunt leggen) en voor de ware kilometervreters een tocht van 116 kilometer. Voor verdere informatie en inschrijven voor de toertocht 'Tussen de Scheldes' op zaterdag 12 mei kun je terecht op de eigen website van de ijs- en skeelervereniging Krabbendijke, op: http://www.ijs-skeelervereniging.nl/. Wie Veerle, en haar clubgenootjes wil volgen, kan dat doen via de Facebookpagina 'SSC de Poel - Jeugdteam'.

Meer berichten