Met Hemelvaart is het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom weer het decor voor het Op De T Festival van Gebouw-T. Dit voor jong en oud gratis toegankelijke festival met veel muziek en een festivalmarkt is dit jaar op donderdag 10 mei aan de 8e editie toe. FOTO: CARLO VAN DEN HEUVEL
Met Hemelvaart is het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom weer het decor voor het Op De T Festival van Gebouw-T. Dit voor jong en oud gratis toegankelijke festival met veel muziek en een festivalmarkt is dit jaar op donderdag 10 mei aan de 8e editie toe. FOTO: CARLO VAN DEN HEUVEL (Foto: Carlo van den Heuvel)

Met Hemelvaart 8e 'Op De T Festival'

Het is inmiddels 'n niet meer weg te denken traditie. Op Hemelvaartsdag wordt dit jaar door Gebouw-T voor de achtste keer het gratis toegankelijke Op De T Festival gehouden. Op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom treden dan verschillende bands op, is er een festivalmarkt en kunnen de kleinste festivalgangers zich vermaken in 'n grote kinderhoek. Dit alles vindt plaats op donderdag 10 mei.

BERGEN OP ZOOM - Een festival voor jong en oud, dat is Op De T Festival! Vanaf 's middags halféén kan iedereen terecht op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom.

Optreden Hippe Gasten

Dit jaar start het festival met 'n optreden van de band Hippe Gasten. Hun muziek is voor iedereen, maar vooral voor de jonge concertganger. Ze brengen herkenbare, gemakkelijk mee te zingen liedjes die ook voor oude jongeren leuk zijn.

Gelegenheidsband

Na Hippe Gasten kan het publiek dan genieten van onder meer Afrikaans geïnspireerde pop en jazz van Papa Goni, popmuziek van de lokale band The Havanas, soul en jazz van Sven Hammond en rock en soul geïnspireerde muziek van gelegenheidsband Flat Funk Rock Out. Deze laatste formatie is de in Bergen op Zoom bekende band Flat Out, maar dan aangevuld met de zangers Johannes Papilaja en met Stan Verbraak.

Ook een festivalmarkt

Naast veel muziek is er bij Op De T ook 'n festivalmarkt. Hier worden voornamelijk vintage en handgemaakte producten door lokale ondernemers aangeboden. In 'n aparte kinderhoek kunnen de kinderen zich helemaal uitleven met diverse activiteiten. Als ze aan alle activiteiten meedoen, kunnen ze zelfs 'n diploma behalen!,

Zo milieuvriendelijk mogelijk

Bij het organiseren van het Op De T Festival wordt er naar gestreefd om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt onder meer het afval gescheiden ingezameld, zijn al de drinkbekers van afbreekbaar materiaal gemaakt en wordt de bezoekers aangeraden zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.

Op zoek naar vrijwilligers

Op De T Festival wordt jaarlijks door Gebouw-T georganiseerd en het kan niet plaatsvinden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Het festival is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen achter de bar of bij de op- of afbouw van het festivalterrein. Meer informatie hierover vind je op de site van het festival www.opde-t.nl.

Meer berichten