Brabant is dit jaar de Europese Regio van de Gastronomie. Meer reden dan ooit om eens lekker op te scheppen over én in onze provincie. Neem maar eens een uitgebreid kijkje op de website www.brabantcelebratesfood.com. Want het hele jaar is er van alles te doen. FOTO: VISITBRABANT
Brabant is dit jaar de Europese Regio van de Gastronomie. Meer reden dan ooit om eens lekker op te scheppen over én in onze provincie. Neem maar eens een uitgebreid kijkje op de website www.brabantcelebratesfood.com. Want het hele jaar is er van alles te doen. FOTO: VISITBRABANT (Foto: VisitBrabant)

Gastvrij gastronomisch genieten in Brabant!

Brabant is dit jaar Europese Regio van de Gastronomie. Meer reden dan ooit om lekker op te scheppen. Brabant staat bekend om haar rijke gastronomische traditie en gastvrijheid. Niet zo gek dus dat juist Brabant zich in 2018 European Region of Gastronomy mag noemen, samen met het Ierse Galway.

DEN BOSCH - Brabant is dit jaar de lekkerste bestemming voor mensen die van het goede leven houden en die graag historische plekken en hippe steden met cultuur en natuur combineren. Brabant is open. Voor levensgenieters en Bourgondiërs, lekkerbekken, smulpapen en zoetemonden.

Krijg de smaak te pakken

De provincie Brabant heeft de smaak te pakken en viert dat met zowel 'n inspirerend food innovatieprogramma als ook 'n zinnenprikkelend publieksprogramma voor de Brabanders én bezoekers. Het borrelt en bruist 't hele jaar door met veelzijdige foodevenementen en spannende foodbelevingen onder de noemer 'Brabant Celebrates Food'. Culinaire tradities, duurzaamheid, streekgerechten en eten op de meest bijzondere locaties.

Er is voor elk wat wils

Dit voorjaar staan de streekproducten extra in het zonnetje. Een goede reden juist dan een uitje te plannen. Topchefs koken met het beste uit de eigen streek, in Bergen op Zoom start het ansjovisseizoen, Land van Cuijk viert 'Een goei leven' met routes en arrangementen en in Hart van Brabant is er 'n leuke pop-up fietsroute langs streekproducten en de bakkerij Bij Robèrt met ook 'n speciale Moederdag-actie. Liefhebbers van 't witte goud' kunnen lunchen of dineren in de verschillende pop-up restaurants op het land. En om te ervaren dat de Brabantse wijnen zich hebben ontwikkeld van curiositeit tot kwaliteit, hef je het glas tussen de knoestige druivenranken op 't land van menig Brabantse wijnboer.

Tips voor lekker dagje uit

Fietsroute 'Gluren & Genieten bij 's mam in de keuken' in Oisterwijk - op 12, 13, 19, 20, 26 en 27 mei; Goei Leven Happen & Stappen-wandeling in Escharen - 10 mei; ProefMei in Bergen op Zoom - 31 mei tot en met 3 juni; 'Asperges op de velden' in Nuenen - van 16 t/m 30 mei. 

Geniet en win foodbeleving

Deel jouw lekkerste en onvergetelijkste genietmoment met #brabantcelebratesfood op Instagram en maak zo kans op heerlijke foodbelevingen.

Meer weten? Zie www.brabantcelebratesfood.com

Meer berichten