Nabij Fort de Roovere in Halsteren is dinsdagavond 24 april de jaar- lijkse Koningsloop van Olympia en de plaatselijke Oranjevereniging.
Nabij Fort de Roovere in Halsteren is dinsdagavond 24 april de jaar- lijkse Koningsloop van Olympia en de plaatselijke Oranjevereniging.

24 april Koningsloop met Prinsen- en Prinsessenloop

HALSTEREN - Traditiegetrouw vindt er in Halsteren eind april altijd 'n hardloopwedstrijd in oranjesfeer plaats. Deze 'Oranjeloop' van de plaatselijke atletiekvereniging Olympia, die steeds georganiseerd wordt in nauwe samenwerking met de Oranjevereniging van Halsteren, heet sedert enkele jaren Koningsloop en wordt gehouden op een parcours over de Ligneweg.

Dinsdagavond 24 april klinkt er op het terrein voor Fort de Roovere om zeven uur als eerste het startschot voor 'n loop over 1 kilometer voor de kinderen: de zogeheten Prinsen- en Prinsessenloop. Alle sportieve jongens en meisjes zijn van harte welkom om mee te komen lopen. Voor iedereen is er 'n mooie medaille beschikbaar en de eerste drie meisjes en jongens krijgen een beker.

Na de prijsuitreiking voor de jeugd gaat dan de Koningsloop van start, over naar keuze 5 of 10 kilometer. Net als de wedstrijd voor de jeugd start deze prestatieloop op het terrein tussen de aarden wallen aan de Ligneweg en gaat vervolgens verder over de weg langs recreatiegebied de Melanen. Na een keerpunt voert de route over het fietspad langs de Ligneweg terug naar de start- en finishlocatie. Bij de eerste doorkomst zal er 2.500 meter zijn afgelegd. Bij de start en finish is ook een drinkpost.

De eerste Halsterse man en de eerste Halsterse vrouw op de langste afstand ontvangen 'n wisseltrofee en zullen hier later ook op vermeld worden. Bij de Koningsloop over 10 kilometer zijn er bloemen voor de eerste drie vrouwen en drie mannen. De 5 en 10 kilometer starten rond tien voor halfacht en meedoen kost 5 euro. Inschrijven kan tot een kwartier voor de start ter plekke: bij de Schaft op het terrein aan de Ligneweg in Halsteren. Wil je nog meer weten, kijk dan eens op de website van Olympia: www.olympia-halsteren.nl.

Meer berichten