Het Bergse mannenkoor Fortissimo viert op zondag 29 april het 60-jarig bestaan. Om elf uur wordt dan de eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk muzikaal opgeluisterd, en is er aansluitend in de Driemaster een receptie, waar iedereen het jarige koor kan feliciteren..
Het Bergse mannenkoor Fortissimo viert op zondag 29 april het 60-jarig bestaan. Om elf uur wordt dan de eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk muzikaal opgeluisterd, en is er aansluitend in de Driemaster een receptie, waar iedereen het jarige koor kan feliciteren..

Fortissimo viert het 60-jarig bestaan

Het mannenkoor Fortissimo uit Bergen op Zoom viert zondag 29 april zijn 12e lustrum. In de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk aan de Prins Bernhardlaan 66 zal het 60 jaar jonge koor dan de eucharistieviering van elf uur opluisteren met onder meer een aantal vaste gezangen uit de mis 'In honorem Sancti Friederici' van Jos Gruber. Aansluitend is er dan ook nog een receptie in basisschool de Driemaster aan de Maaslaan.

BERGEN OP ZOOM - Frits de Groot was zestig jaar terug, in 1958 de alom geprezen kerkkoordirigent van de parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Bergen op Zoom. Acht jonge knapen van het koor traden toen bij een speciale gelegenheid voor hem op. Dat beviel zo goed, dat zij besloten om als een koortje door te gaan.

Heinze-medaille ontvangen

Wim Steenbak, die vanaf het ontstaan van het koor de muzikale leiding had, heeft Fortissimo naar grote hoogte gebracht en in zowel binnen- als buitenland vonden succesvolle optredens plaats. Ook ontving Fortissimo dankzij Steenbak de Heinze-medaille, voor zeer baanbrekend werk op het gebied van het uitvoeren van werken van hedendaagse Nederlandse componisten.

Hele mooie concertreizen

In de loop van de tijd zijn er hele mooie concertreizen geweest naar België, Duitsland, Engeland, Wales, Tsjecho-Slowakije en Frankrijk en is Fortissimo onder meer gastheer geweest van het Tsjechische koor Ceska Pisen en het California's Girls' Choir.

Steeds nieuwe stukken

Onder leiding van de huidige dirigent Kristin Roland houdt het koor het hoge niveau vast en verbetert het voortdurend de interpretatie van de uitvoering van het repertoire. Daarnaast worden er door het koor ook nog steeds nieuwe stukken gebracht. Wat door muziekliefhebbers zeer gewaardeerd wordt, gezien de grote belangstelling voor hun concerten. Uit de volle zalen en kerken blijkt dat goede koormuziek nog altijd erg gewaardeerd wordt.

Jubileumprogramma

Het afgelopen jaar is er op vele fronten hard gewerkt om het jubileum goed te kunnen vieren. Zo maakt Fortissimo op 11, 12 en 13 mei 'n concertreis naar Trier, waarbij er op 11 mei gezongen wordt in de Dom en Basilika, op 12 mei in de Brunnenhof en op 13 mei tijdens de hoogmis in de St.-Antoniuskerk. En Fortissimo zou Fortissimo niet zijn als het koor in Trier ook nog op andere mooie plekjes in de stad de mensen laten horen wat zij kunnen. Verder houdt Fortissimo op 17 november, samen met 't vrouwenkoor Mea Dulcea en het Bergen op Zooms Blazersensemble, een mooi concert in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Het belooft een mooi lustrumjaar te worden.

Meer weten? Kijk dan op www.mannenkoorfortissimo.nl

Meer berichten