Donderdag 26 april brengt Laurence Jones in Gebouw-T met zijn band nummers van z'n nieuwe album The Truth.  FOTO: CHRISTIE GOODWIN
Donderdag 26 april brengt Laurence Jones in Gebouw-T met zijn band nummers van z'n nieuwe album The Truth. FOTO: CHRISTIE GOODWIN (Foto: Christie Goodwin)

Op 26 april speelt bluestalent Laurence Jones in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM - Bluestalent Laurence Jones komt op donderdagavond 26 april samen met zijn band naar Bergen op Zoom voor 'n optreden in Gebouw T aan het Wilhelminaveld. Laurence zal nummers brengen van 'The Truth', zijn vijfde studioalbum dat in maart is uitgekomen.

Al op zijn zeventiende begon Laurence met zijn eigen bluesband. Hij won drie jaar op rij de 'Young Artist Of The Year'-award bij de British Blues Awards. En inmiddels heeft hij, op zijn 25e, al vier albums uitgebracht en over de gehele wereld getourd in de voorprogramma's van onder andere Status Quo, Gary Clark Jr, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa, en Eric Burdon. In Nederland trad hij onder meer al op het North Sea Jazz Festival (2016) en Bospop (2017) op, en op diverse kernpodia.

De in totaal 10 songs van 'The Truth' werden opgenomen in de oude Sony Studio's in Miami. De pre-productie van het album is gedaan op Curaçao, waar Laurence met zijn band drie weken verbleef. Meer dan op de vorige albums van Laurence, zijn de liedjes op 'The Truth' poprocksongs. De zangmelodie in combinatie met de rauwheid van de bluesgitaar zorgt voor een toegankelijk album dat lekker in het gehoor ligt. Laurence: ,,Op 'The Truth' ga ik een kant op die ik altijd al wilde; die van de cross-over blues. Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb. Ik kan niet wachten om 'The Truth' aan iedereen te laten horen!"

Het optreden van Laurence Jones met zijn band begint om halfnegen en kaarten kosten 20 euro. De entreekaarten zijn te reserveren via de website www.gebouw-t.nl.

Meer berichten