Start Kidsrun
Start Kidsrun (Foto: Diederik van Buren)

20e Bergse Monumentenloop op zondag 15 april

Op zondag 15 april 2018, organiseert Atletiekvereniging Spado de DRV - Bergse Monumentenloop. Deze stratenloop voert dwars door de historische binnenstad van Bourgondisch Bergen op Zoom. De hardloopwedstrijd is inmidels aan zijn 20e editie toe.


Er zijn verschilliende onderdelen: een 5 km prestatieloop, een businessrun van 5 km. voor teams van 3 lopers, een kidsrun van 1 km en een 10 km wedstrijdloop.

Onderdeel van het evenent is dit jaar het Brabants kampioenschap 10 km op de weg.

Inschrijven voor de looponderdelen is nog mogelijk vooraf - zie www.bergsemonumentenloop.nl - en ook op zondag, tot een half uur voor de start bij het wedstrijdsecretariaat in Den Enghel op de Grote Markt.


Start en finish bevinden zich op de Grote Markt. Het parcours voert langs de vele monumenten die Bergen op Zoom rijk is, zoals het Stadhuis, de Peperbus, het Markiezenhof, de Synagoge en de Gevangenpoort. Atleten kunnen genieten van dit uitdagende parcours van ongeveer 5 kilometer. Het parcours is ten opzichte van 2017 iets aangepast. De ronde van 5 km loopt deels door de binnenstad, maar ook over het Bolwerk-Noord en langs de Route van de Turf en de Zuidzuide Haven.

De starttijden: 5 km en businessloop: 12.00 uur. Kidsrun: 12.05 uur. !0 km en Brabants Kampioenschap: 13.00 uur.

Voorafgaand aan de start is er een gezamenlijke warming-up en er zijn allerlei activiteiten op de Grote Markt, zoals optredens en een springkussen voor de kinderen.

Langs de route zullen diverse muziekgroepen optreden: Djembegroep Makasi, gezelligheidskoor Hoeven, smartlappenkoor Van Lieverlee, Slagwerkgroep Brok en het eerste Bergse smartlappenkoor Bittere Tranen .

Er zijn zondagmiddag gedurende enkele uren verkeersmaatregelen van kracht: dranghekken worden geplaatst, stadsbussen worden deels omgeleid en verkeersregelaars staan op de kruispunten om de veiligheid van de lopers en het publiek te waarborgen.

Meer berichten