Huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens een thematour. De thema's van de excursies lopen uiteen van warmtepomp tot isoleren. FOTO: BINNE-LOUW KATSMA
Huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens een thematour. De thema's van de excursies lopen uiteen van warmtepomp tot isoleren. FOTO: BINNE-LOUW KATSMA (Foto: Binne-Louw Katsma)

Ga langs bij (duurzame) huizen!

Noord-Brabant - Gastvrije huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens 'n thematour. Er is een enorme belangstelling voor de waardevolle verhalen die worden gedeeld over gasloos wonen, warmtepomp, isoleren of het realiseren van 'n Nul-op-de-Meter woning. Veel thematours zijn in een korte tijd helemaal volgeboekt. De komende periode zijn er in Fryslân, Drenthe en Noord-Brabant en mogelijk ook in andere provincies nog tientallen thematours te bezoeken. De thematours zijn interessant voor iedereen die plannen heeft om te gaan verbouwen of energiebesparende maatregelen wil nemen en op zoek is naar verdieping van hun kennis. Samen met een groep van 10 personen wordt er een duurzaam huis bezocht aan de hand van een thema. Het verhaal van een buurman, buurtgenoot of kennis sluit goed aan bij de vragen van bezoekers. Ervaringen van anderen helpen om tot een beter plan te komen voor je eigen woning en om goed voorbereid aan de slag te gaan. De thema's van de excursies lopen uiteen van warmtepomp tot isoleren en van gasloos wonen tot bouwen met natuurlijke materialen. Het actuele aanbod van thematours vind je op: www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Via de website kan je jezelf inschrijven, maar ook zelf 'n thema aandragen. Op www.duurzamehuizenroute.nl staan veel voorbeelden van bestaande woningen in heel Nederland die omgebouwd zijn tot energiezuinige en duurzame woningen. De huiseigenaren die het leuk vinden om hun ervaringen te delen, kunnen hun huis als voorbeeld aanmelden. Wie ideeën op wil doen, kan 365 dagen per jaar de voorbeelden op de website bekijken en online vragen stellen aan de bewoners.

Meer berichten