Voor de camera zitten Fiorella en Giorgio in de nu nog lege CKB Theaterzaal, tijdens de Theater Driedaagse op 13, 14 en 15 april kun je ze 2 keer op de planken van de CKB Theaterzaal zien. Giorgio is schrijver van 'Op Kamp' en Fiorella doet mee met de voorstelling 'Wacht maar tot ik groot ben'.
Voor de camera zitten Fiorella en Giorgio in de nu nog lege CKB Theaterzaal, tijdens de Theater Driedaagse op 13, 14 en 15 april kun je ze 2 keer op de planken van de CKB Theaterzaal zien. Giorgio is schrijver van 'Op Kamp' en Fiorella doet mee met de voorstelling 'Wacht maar tot ik groot ben'.

13, 14, 15 april: CKB Theater Driedaagse

Zesjarige Fiorella en haar broer Giorgio (14) hebben er zin in: de CKB Theater Driedaagse op 13, 14 en 15 april. 'n Weekend bomvol voorstellingen van acht theatergroepen. Giorgio schreef zelf het stuk dat hij met zijn Theaterlab VIKs brengt en Fiorella doet voor 't eerst mee als Musical Kid. Je kunt ze dit weekend 2 keer op de planken zien van CKB Theaterzaal, want de 7 verschillende voorstellingen worden herhaald.

Bergen op Zoom - Voor de camera zitten Fiorella en Giorgio in de nu nog lege CKB Theaterzaal, maar tijdens de Theater Driedaagse is zowat elke stoel bezet. Want de voorstellingen van de CKB theatergroepen trekken elk jaar weer veel publiek. In het Theaterlab maken de cursisten zelf hun voorstelling en Giorgio is de schrijver van 'Op Kamp'. Giorgio: ,,Met onze groep VIKs, Very Important Kids, brengen we 'n soort thriller die spannend is, maar ook entertainend en geschikt voor kinderen. Er worden namelijk wel mensen omgebracht, maar je ziet niemand dood gaan. Het gaat over een legende in het bos, de rest merk je vanzelf…" Giorgio speelt zo'n acht jaar theater bij het CKB. Hij is net als zijn zus begonnen bij de Musical Kids en daarna doorgestroomd naar een van de Theaterlabs. Hij deed onder andere mee met de Vastenavendvoorstelling van D'n Olifanten'aar. ,,Dat was echt super, op het grote podium van De Maagd met al die mensen in de zaal. Ik speel ook in de Roncalli JMC (Junior Musical Class) en wil later bij de BOV, waar ik nu nog te jong voor ben. Acteren, schrijven, regisseren: ik doe 't allemaal even graag. Van de CKB theaterlessen heb ik echt profijt, ik leer veel van mijn docent, speel steeds een andere rol waarbij ik me moet inleven. Ik ben inmiddels wel gewend aan publiek, wat ook handig is bij spreekbeurten!" Thuis helpt Giorgio zijn zusje bij het oefenen met haar script en dat gaat ook andersom. Fiorella is vaak gaan kijken naar haar broer en raakte geïnspireerd. ,,Ik zit voor het eerste jaar bij de Musical Kids en vind alles leuk: spelen, zingen en dansen. Onze voorstelling heet 'Wacht maar tot ik groot ben'. We hebben liedjes en dansjes geleerd en er zitten veel grapjes in." Zegt Fiorella. ,,En... ik mag op het toneel dingen zeggen, die ik thuis niet mag zeggen!" Vertelt Fiorella met een big smile. Fiorella en Giorgio raden iedereen aan om te komen kijken en zelf theater te spelen. "Je moet het gewoon 'n keer proberen in een gratis proefles." Naast de Musical Kids en VIKs presenteren ook Theaterlab 1, Spelfout, POPulair, Gnoes en Take 13 hun voorstellingen tijdens de Theater Driedaagse. 't Speelschema vind je op: www.ckboz.nl. Kaartjes kosten 2 euro en zijn vlak voor elke voorstelling te koop aan de CKB Theaterzaal, aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 3.

Meer berichten