filmposter Twice Two uit 1933
filmposter Twice Two uit 1933 (Foto: onbekend)

Laurel & Hardy verkleedpartijen in Bergen Op Zoom

Op vrijdag 13 april is er weer een Laurel & Hardy filmavond, met deze keer veel films en verkleedpartijen. De eerste is Why Girls Love Sailors uit 1927.
Oliver is de eerste stuurman op een schip en niet het meest vriendelijke. Hij is een smerige rotzak met baard en snor. Willie Brisling (Stan) is een hersenloze en verlegen matroos. De verloofde van Willie valt in de smaak bij de kapitein van het schip. Als hij en Willie tegenover elkaar staan heeft Willie het nakijken en neemt de kapitein de verloofde tegen haar wil mee. Willie verzint een list om haar terug te krijgen en verkleedt zich als vrouw.

Verder That’s My Wife uit 1929. Een vriendschap hebben met Stan betekend voor Oliver een scheiding van zijn vrouw. Stan zou eventjes langskomen, maar zijn verblijf duurt inmiddels al twee jaar. Mevrouw Hardy verlaat het huis en dat is net iets te vroeg. Want Oliver zal een groot fortuin krijgen van zijn rijke oom als hij gelukkig getrouwd zou zijn. Oom Bernal zal op korte termijn langskomen. Stan moet als veroorzaker van al het leed, de rol van mevrouw Hardy op zich nemen. Dat gaat hem best goed af. In een nachtclub heeft hij de aandacht van een dronkenman. Maar daar heeft hij niet alleen last van. Want wanneer een stelende ober een ketting laat verdwijnen in de jurk van Stan, is het hek van de dam.

Dubbel veel Laurel en Hardy in Twice Two uit 1933. Stan en hersenspecialist Ollie zijn allebei tweelingen. Beide hebben zij een zuster en hebben het in de liefde kort bij huis gehouden. Stan is getrouwd met Fanny Hardy en Ollie met de zuster van Stan. Fanny heeft voor Ollie een verrassing in gedachte op hun huwelijksdag. De communicatie tussen hen loopt niet geweldig en dat doet de sfeer niet goed.

In Thicker Than Water uit 1935 zit Oliver weer eens onder de plak bij zijn vrouw. Stan woont bij de Hardy’s en moet zijn kostgeld betalen. Er ontstaat verwarring over dit kostgeld omdat er ook nog meubels afbetaald moesten worden. Als meneer Finlayson het geld komt halen wordt het nog warriger. Stan heeft een geweldig economisch plan. Het zou voordeliger zijn als Oliver het spaargeld van de bank zou halen om alle meubels in één keer af te betalen. Zonder toestemming van mevrouw Hardy gaan ze op pad. Onderweg belanden ze in een veiling, waar een klok wordt verkocht…

De laatste is uit 1930 en dat is Another Fine Mess. Stan en Ollie zijn op de vlucht wanneer zij betrapt zijn op het slapen in een park. De twee daklozen worden achtervolgd nadat Stan per ongeluk een agent heeft beledigd. Zij verstoppen zich in een kelder van een huis en sluiten zich onbedoeld op. De eigenaar van dit huis, kolonel Wilburforce Buckshot (James Finlayson) is net op jachtsafari in Zuid-Afrika en heeft deze woning te huur aangeboden met dienstmeid en butler. Deze dienstmeid en butler besluiten een weekend weg te piepen en daardoor staat de woning dat weekend leeg. Een mooie plek voor Stan en Ollie om zich te verstoppen. Alleen worden zij nu lastiggevallen door potentiele huurders.

Dit alles en meer in Tapperij de Kroon op vrijdag de dertiende, als dat maar goed komt. De Jitterbugs Tent, de naam van de Laurel & Hardy club, begint rond de klok van acht. Niet leden betalen slechts 3,50 euro per persoon. Tapperij de Kroon is te vinden op de Bosstraat 21 in Bergen Op Zoom.

Meer berichten