De nieuwe voorzitter van het Grenspark Martin Groffen (midden) met twee van zijn voorgangers: Cees van Liere (l) en Herman Suykerbuyk.
De nieuwe voorzitter van het Grenspark Martin Groffen (midden) met twee van zijn voorgangers: Cees van Liere (l) en Herman Suykerbuyk.

Grenspark de Zoom - Kalmthoutse Heide heeft een nieuwe voorzitter

ZUIDWESTHOEK - Grenspark de Zoom - Kalmthoutse Heide werkt hard aan de toekomst van het gebied. Bij die toekomst hoort nu ook een nieuwe voorzitter, en dat is Martin Groffen. Hij volgt Cees van Liere op, die de afgelopen zes jaar het voorzitterschap heeft bekleed en op 17 januari afscheid heeft genomen.

Groffen is geen onbekende in deze streek en ook geen onbekende van het Grenspark. Hij was 12 jaar actief als wethouder van de gemeente Woensdrecht. Een belangrijk gedeelte van het Grenspark ligt ook binnen de grenzen van deze gemeente en vanuit die positie is Martin dan ook al lid geweest van de Bijzondere Commissie van het Grenspark.

Het Grenspark is 'n grandioos mooi grensoverschrijdend gebied van zesduizend hectaren groot, waar ook drie Vlaamse gemeenten bij betrokken zijn. Dat zijn Kalmthout, Essen en Stabroek. En waar naast diverse particulieren ook verschillende terreinbeherende organisaties actief zijn, te weten het Agentschap voor Natuur & Bos, Bosgroep, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Natuurpunt. Met al deze partijen werkt het Grenspark samen als afstemmend en coördinerend middelpunt.

Het Grenspark is 'n natuurgebied dat letterlijk ruimte biedt voor tal van fraaie uitzichten, maar ook een gebied voor belangrijke natuurwaarden. Het is daardoor tevens een gebied dat vele mensen weten te vinden. Het Grenspark verbindt die verschillende waarden, de diverse partijen, de soms uiteenlopende visies en vooral ook de mensen die er actief zijn. Veel gebeurt er achter de schermen, maar duidelijk mag zijn dat zo'n groot gebied als het Grenspark geen vanzelfsprekendheid is. Het vergt inzet van al die mensen.

Groffen wil met al zijn kennis, zijn bestuurlijke netwerk en zijn grensoverschrijdende ervaring verder werken aan het samenwerken. Hij wil toezien op de continuïteit van deze organisatie, de belangen afwegen, de koers verder uitdragen en zeker ook blijvende betrokkenheid van de omgeving bij het Grenspark genereren.

Martin Groffen is 62 jaar oud en hij is woonachtig in Putte. Daardoor kent hij het gebied ook als daadwerkelijk bewoner en als gebruiker van het Grenspark. Hij treedt nu in de voetsporen van zijn voorgangers Cees van Liere, Herman Suykerbuyk en (wijlen) Paul Wagtmans. Het Grenspark laat weten verheugd te zijn met de komst van deze ervaren bestuurder. ,,We verwachten met Martin klaar te staan voor de opgaven die we ons in ons beleidsplan hebben voorgenomen'', besluit het Grenspark.

Meer berichten