Het winnende team van de Zoomvliet Hotelschool uit Bergen op Zoom dat in Goes met maar liefst 4 van de 6 hoofdprijzen aan de haal ging.
Het winnende team van de Zoomvliet Hotelschool uit Bergen op Zoom dat in Goes met maar liefst 4 van de 6 hoofdprijzen aan de haal ging.

Zoomvliet Hotelschool is de grote winnaar van Horecabeurs in Goes

De 4 Mbo-studenten Martine Mesie en Indy Akkermans (bediening) en Harvey de Wit en Sander Dijkema (keuken) van Zoomvliet Hotelschool zijn woensdag 7 maart vol lof ontvangen op hun leslocatie in Bergen op Zoom. En daar was alle reden toe, want de vier hadden de dag daarvoor, op dinsdag 6 maart, tijdens de Horecabeurs in Goes namelijk 'de Zilte Bokaal' gewonnen, dé hoofdprijs voor de mbo-school die het beste kan koken en serveren.

BERGEN OP ZOOM - Zowel de kookkunsten als het gastheerschap van de mbo-studenten werden beoordeeld en daarbij kwam Zoomvliet Hotelschool als grote winnaar uit de bus.

Hoofd- én 3 andere prijzen

Naast deze hoofdprijs, werden door de studenten in een sterk deelnemersveld ook nog eens 3 andere prijzen in de wacht gesleept. Docente Renate Segers van de Zoomvliet Hotelschool licht een en ander nader toe: ,,Naast dus de overall hoofdprijs, staken onze studenten er in een aantal categorieën met kop en schouders boven uit. Zo wonnen ze ook de eerste prijs in de keuken, de eerste prijs in wijn-spijs combinatie en de eerste prijs in 't concept van de presentatie.''

,,Wij zijn heel erg trots...''

,,Ook eindigden onze kanjers van de bediening in de top. Wij zijn heel erg trots op de inzet en kwaliteit van onze studenten'', vult Coert van de Maagdenberg, de afdelingsmanager Horeca, Renate aan.

Zeven mbo-instellingen

Studenten van zeven verschillende mbo-instellingen uit Nederland en België gingen in teamverband de strijd aan en bereidden een viergangenmenu dat zij vervolgens uitserveerden aan de vakjuryleden. De vakjury bestond uit onder meer Claudia Brevet, de 'Gastvrouw van het Jaar 2018' van het 3-sterren restaurant Inter Scaldes. Ook Blanche Vinke zat in de jury. Zij runt samen met haar man al 25 jaar het 2-sterren restaurant De Kromme Watergang.

Unaniem positief oordeel

De Zoomvliet-studenten werden door de jury unaniem geroemd om hun out of the box styling, de wijnkeuze die perfect in het verlengde van de gerechten paste, en de beste gerechten qua smaak. Daarmee werd de Zoomvliet Hotelschool met maar liefst vier van de zes hoofdprijzen de grote winnaar van 't door Food Lab georganiseerde evenement.

Meer over de Zoomvliet Hotelschool op https://www.zoomvliet.nl/afdelingen/46

Meer berichten