In het kader van de campagne 'Heel Steenbergen Stemt' - om op 21 maart een zo hoog mogelijke opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen te bereiken - is er zaterdag 17 maart het 1e Steenbergs Verkiezingsfestival.
In het kader van de campagne 'Heel Steenbergen Stemt' - om op 21 maart een zo hoog mogelijke opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen te bereiken - is er zaterdag 17 maart het 1e Steenbergs Verkiezingsfestival.

Zaterdag 17 maart is het eerste Steenbergs Verkiezingsfestival

Zaterdag 17 maart is het eerste Steenbergs Verkiezingsfestival. Een dagvullend evenement, waarbij alle kernen in de gemeente centraal staan. Want: 'Heel Steenbergen Stemt'!

STEENBERGEN - Het festival begint met een 'stembustour' door alle kernen, waar de partijen zichzelf presenteren. Het feest gaat echt los op de Markt in Steenbergen, waar met mini-debatten en optredens van lokale artiesten wordt gezorgd voor een unieke mix van politiek en muziek. Het is een festival voor iedereen, maar speciaal voor alle jongeren die voor het eerst mogen stemmen voor de gemeenteraad.

,,Het festival is onderdeel van de campagne 'Heel Steenbergen Stemt', waarmee we op 21 maart een zo hoog mogelijke opkomst willen bereiken. Met de opzet is rekening gehouden met alle doelgroepen in onze gemeenschap, met als doel de gemeenteraadsverkiezingen laagdrempelig en toegankelijk over het voetlicht te brengen'', aldus de gemeente.

De 'stembustour' is om halftien in Nieuw-Vossemeer (nabij de Spar in de Schoolstraat), om halfelf in De Heen (bij de jachthaven bij de Heensedijk), om halftwaalf in Dinteloord (op het Raadhuisplein), om halféén in Kruisland (op de Markt), om halftwee in Welberg (bij de Vaert) en om halfdrie in Steenbergen (op de Markt), waar het verkiezingsfestival verder gaat met een afwisselend programma van politiek en muziek.

Vanaf twee uur wordt het publiek op en rond de Markt in al in de stemming gebracht door dweilband BenD'1 uit De Heen. Waarna de Steenbergse band Zero Friction vanaf vier uur klassiekers van onder meer Elvis, Chuck Berry, The Rolling Stones en The Beatles brengt. Het feestgevoel wordt door de Kruislandse formatie Jeepster vanaf kwart voor zes vastgehouden door een eigen draai te geven aan diverse hits. Ook nieuw talent krijgt de kans, want vanaf halfacht geven de jonge rockers van Still Alive uit Nieuw-Vossemeer hun eigen interpretatie aan hits van Neill Young tot en met ACDC. Vanaf kwart over negen brengt Mathijs Pluijgers uit Dinteloord feestnummers als 'Op de tandem' en 'Ik zeg maar Zoo', en laat aansluitend Marijn van Geel uit Steenbergen het publiek lekker meezingen op Nederlandstalige hits. Het festival duurt tot middernacht en het wordt knallend afgesloten met de beats van dj JS (Stefan Evers) uit Welberg.

Meer berichten