'Levendigheid binnenstad vergroten!'

Een compleet nieuw concept waar voor alle leeftijdscategorieën entertainment is te vinden, en waarin spelen en leren, verblijven, ontdekken, 'werken' en - vooral - plezier maken de boventoon zullen voeren. Dat is in het kort datgene dat zal gaan plaatsvinden in het Gouvernementsgebouw als daar rond deze zomer de deuren open gaan.

BERGEN OP ZOOM - 'Be-Lééf' is de werktitel voor het concept. Of dit ook de uiteindelijke naam wordt, is nog maar de vraag. M2 Leisure is de partij die hierin het voortouw neemt. Het bedrijf heeft heel veel ervaring in de wereldwijde leisure- en resortindustrie. Al langere tijd is Bergen op Zoom op zoek naar een mooie trekker om extra bezoekers in de binnenstad te krijgen. Met dit unieke concept wordt een hele grote stap gezet om dat te bereiken. Naar verwachting zullen jaarlijks zeker vijftigduizend bezoekers het Gouvernement bezoeken.

Het gebouw aan het Gouvernementsplein is intussen door een investeerder aangekocht en de voorbereidingen voor de verbouwing zijn in volle gang. Het gaat om een aanbod aan activiteiten die eigenlijk voor én jong én oud zijn bedoeld, maar de nadruk ligt toch vooral op de jeugd. Kinderen kunnen in het gebouw sporten, een kinderboerderij bezoeken en kunnen in de beroepenspeelplaats kennismaken met meer dan 20 beroepen.Ook zijn er een theater, bioscoop en verhalenplein en kinderen kunnen zich in 'n andere wereld begeven in virtual reality.

Tieners en volwassenen kunnen zich helemaal laten gaan in het 'droneum', waar je met echte drones door 'n parcours kan manoeuvreren. Verder is er ook een lasergame en zijn er escape-rooms te vinden in het gebouw. Daarnaast zal er een bijzonder aanbod van horeca te vinden zijn. De Bredase dj Hardwell heeft zich inmiddels als ambassadeur verbonden aan het project.

Het Bergse gemeentebestuur laat weten verheugd te zijn met dit unieke concept voor het gebouw. ,,We hebben lange tijd gezocht naar een goede invulling van het Gouvernement, maar denken die nu gevonden te hebben. Voor de Bergse binnenstad kan dit economisch gezien een enorme impuls betekenen", zo vertelt de binnenstadswethouder Patrick van der Velden. ,,Het zal niet alleen bezoekers uit Bergen op Zoom zelf trekken, maar zeker ook uit de regio. En meer bezoekers betekent ook spin-off voor de rest van de middenstand. Uiteraard biedt het ook directe werkgelegenheid in de toeristisch-recreatieve sector. Daar zijn we erg blij mee. Ik heb me al langere tijd persoonlijk bemoeid met de invulling van dit gebouw. Er is me veel aan gelegen om een trekker op deze plek in de stad te hebben. Samen met de gemeenteraad zetten we ons in als het gaat om de 'Brede Aanpak' van onze binnenstad. Dit is een geweldig resultaat".

Meer berichten

Shopbox