Foto: Van der Hucht

Enthousiaste vrijwilligers op Landgoed De Hertgang

Op 9 en 10 maart was NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Bijna tienduizend klussen zijn aangemeld: een daarvan was die van De Hertgang.

Zestien enthousiaste mannen en vrouwen van twee verschillende bedrijven uit Etten-Leur en Rotterdam, hadden zich via de site van NLdoet aangemeld. Een dag werken in de buitenlucht, en zich daarbij nuttig maken voor een organisatie, sprak hen wel aan. Vrijdag 9 maart, na kennismaking en koffie, volgde een korte uitleg over het ontstaan van de Brabantse Wal en de totstandkoming van De Hertgang. De uitleg over de werkzaamheden en de indeling van de teams werd gedaan door Hans Remijnse, voorzitter van Stichting Landgoed De Hertgang. En die werkzaamheden hielden nogal wat in. Om het landgoed ook voor kinderen aantrekkelijk te maken en het buiten spelen te bevorderen, stond het volgende op de planning: de aanleg van een klim- en klauterpad, ingegraven boomstammen waarover je van stam naar stam moet springen, evenwichtsbalken, slingertouwen aan boomtakken en nog meer speelobjecten die voor kinderen aantrekkelijk zijn. Daarnaast werd er voor de jonge bezoekers onder diverse rododendronstruiken een kruip-door-sluip-door-pad gecreëerd. Verder moesten er ook nog paaltjes in de verf gezet worden, er moest hout gestapeld worden en de wilgen waren dringend aan een knot-beurt toe.

Dankzij een financiële tegemoetkoming van 400 euro van het Oranjefonds, de organisator van NLdoet, waren de benodigde materialen, zoals touwen en palen aangeschaft. Tussendoor was er natuurlijk ruimte voor koffie en thee, en dankzij het mooie weer, kon het gezelschap lekker buiten in de zon de lunch gebruiken.
Samen met de deelnemers en de ‘eigen’ vrijwilligers van stichting Landgoed De Hertgang is er die dag echt heel veel werk verzet, werk waar de Stichting anders niet aan toe zou zijn gekomen. En zo snijdt het mes aan twee kanten, want de deelnemers hebben kunnen ervaren wat een dag vrijwilligerswerk inhoudt en bovendien hebben zij elkaar in een hele andere dan de werkomgeving meegemaakt.
Met een hartelijk woord van dank nam Hans Remijnse afscheid van de deelnemers die er een dag hard werken in de buitenlucht op hadden zitten.

Meer berichten

Shopbox