Cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid in de Bibliotheek Bergen op Zoom

De Bibliotheek Bergen op Zoom geeft de cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid.

Digitale overheid

Bij de overheid kunnen steeds meer zaken digitaal geregeld worden, zoals het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van uw AOW of het zoeken van werk. Voor mensen die het lastig vinden om met de websites van de overheid te werken of een DigiD te gebruiken verzorgt de Bibliotheek Bergen op Zoom internetcursus Digisterker.

Inhoud cursus

Cursisten vragen een DigiD aan en leren hoe ze die kunnen gebruiken. Iedereen die al een DigiD heeft, kan deze tijdens de cursus gebruiken. Ze leren ook om handige info te vinden en hoe ze iets aan kunnen vragen bij de gemeente. Bovendien krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over hen weet, zoals de opbouw van de AOW.

Deelnemen

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. Digisterker is bedoeld voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die al met internet om kunnen gaan. Het is belangrijk, dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben. Mensen die moeite hebben met internet kunnen eerst de beginnerscursus Klik & Tik bij de bibliotheek volgen.

Cursusdata

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op woensdag van 15.30 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Belangstellenden kunnen inschrijven voor de cursus die wordt gegeven op 14, 21, 28 maart, 4 en 11 april. De volgende cursus is op 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni. Plaatsing gebeurd op volgorde van aanmelding.

Aanmelden

Cursisten hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn. Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Esther Hartog, telefoon: 0164 - 243450 of e-mail: taalhuis@markiezaatsbibliotheken.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en gewenste cursusdata.

Meer berichten

Shopbox