Bijeenkomsten voor (ex) mantelzorgers in Bergen op Zoom

U heeft de laatste jaren veel gezorgd voor een naaste (mantelzorg), u heeft uw eigen hobby en of sociale relaties hiervoor op een heel laag pitje gezet. Maar nu is diegene waarvoor u zorgde overleden of opgenomen in een verpleeghuis. Nadat het intensieve zorgen en regelen van allerlei zaken is weggevallen, kunt u in "een gat" vallen en kan de leegte en de stilte die u ervaart , u enorm overvallen. Vraagt u zich af, "hoe nu verder?'' In de gespreksgroep voor ex-mantelzorgers ontmoet u mensen die in dezelfde situatie zitten, kunt u uw verhaal kwijt en krijgt u ondersteuning en advies.

Wat doen we tijdens deze bijeenkomsten? In de gespreksgroep krijgt u zicht op uw eigen rouwproces en handreikingen hoe nu verder te gaan. In de groep komen onderwerpen aan bod zoals: Inzicht krijgen in je eigen rouwproces, valkuilen en overlevingsstrategieën, evenwicht hervinden, hulp vragen en sociaal netwerk. 

Vanzelfsprekend is er ook ruimschoots gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, uw vragen te bespreken, elkaar beter te leren kennen en samen te zoeken naar oplossingen. Deelname is gratis en men verbindt zich aan alle bijeenkomsten.

Waar en wanneer

Waar: het Hoofdkwartier, Rembrandtstraat 52A

Tijd: 9:30 - 12:00 uur (inloop vanaf 09:15 uur)

Data: 20 en 27 maart en 3, 10, 17 april

Aanmelden

De gespreksgroep wordt begeleid door Katja Kley, adviseur mantelzorgondersteuning en Katinka Hendriks, coördinator bij Humanitas.

Aanmelden is verplicht, graag zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 12 maart bij Mantelzorg Bergen op Zoom. Onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Aanmelden via: Aanmelden@mantelzorgboz.nl of 06-57062848 Anja Withagen

Na uw aanmelding volgt een intakegesprek op 13 maart met Katinka Hendriks of Katja Kley. De laatste bijeenkomst sluiten we af met een hapje en drankje.

Meer berichten