Foto: Rinus van Wezel

Kwaliteitsstomerij "De Gagel" maakt dat uw kleding er weer uitziet als nieuw

Bekijk de video via bijgaande YouTube link: https://youtu.be/XV8vRarEOvc

Iedere keer wanneer we een kledingstuk naar de “stomerij” brachten en het later weer prachtig schoon en gestreken ophaalden, vroegen we ons af hoe dat daar toch allemaal toeging nadat we het kledingstuk hadden afgegeven. We brengen onze kleding die gereinigd moet worden altijd naar Kwaliteitsstomerij “De Gagel” aan de Holleweg 105 in Bergen op Zoom. Het gaat vaak om onze kleding, want we hebben de neiging nogal eens te knoeien met eten en dat levert vetvlekken op. Daar kun je niet mee blijven lopen, dus naar de “stomerij.”

Tilly en Bert Voll zijn de eigenaars van deze stomerij en we vroegen hen, of we eens een kijkje achter de schermen mochten nemen om wat meer inzicht te krijgen in het reinigingsproces. We hebben gezien hoe het daar toegaat en beseffen nu wat er allemaal komt kijken eer zo’n kledingstuk weer netjes vlekvrij en glad gestreken terug bij ons komt. Er komt ook nog veel handwerk bij en dat gebeurt met veel zorg en liefde voor het werk. We zagen medewerkster Elly die al 22 jaar bij stomerij “De Gagel” werkzaam is hoe ze vakkundig bezig was met de strijk van overhemden, pantalons en colberts. We zijn blij dat we nu weten hoe het er toegaat en wie dat ook wil weten kan de video bekijken die we maakten in de kwaliteitsstomerij “De Gagel.”

Stoom wordt wel bij het proces gebruikt maar het is niet zo dat er grote stoomwolken boven het bedrijfspand hangen. Het is veel meer een “droog” proces vandaar dat de naam “Stomerij” eigenlijk niet van toepassing is en “drycleaning” zoals de Engelsen zeggen of “droog kuis”zoals onze Belgische buren zeggen veel meer recht doet aan het reinigingsproces. Er is ook een website die veel informatie geeft over het bedrijf en zeker de moeite waard is om er een bezoek aan te brengen.

www.stomerijdegagel.nl

Bekijk de video via bijgaande YouTube link:

https://youtu.be/XV8vRarEOvc

Meer berichten