Open 2018 in teken van The Next Generation

Open 2018 komt er weer aan. In het weekend van 10 en 11 maart openen het CKB, Stichting Facilitair Bedrijf en Gebouw-T hun deuren voor jong en oud. De derde editie van dit jaarlijkse event kreeg het thema ‘’The Next Generation’’ om de verbinding te maken tussen traditionele uitingen en de wijze waarop de jeugd hier naar kijkt. Open 2018 is op beide dagen van 11:00 tot 17:00. Diverse verenigingen en organisaties laten zien wat ze het komende seizoen te bieden hebben. Er zijn verschillende optredens, open repetities, demonstraties, 'n cultuurmarkt en workshops.

Gebouw-T
Tijdens Open 2018 is iedereen op zondag 11 maart van harte welkom in Gebouw-T. Er zijn diverse activiteiten zoals de welbekende T-sessie, rondleidingen, Beat sessions en een DJ workshop. Ook het Zoomvliet College is aanwezig vanuit Podium en Evenementen techniek. Met demonstraties en een informatiestand geven zij een kijkje binnen die opleiding. Liveoptredens van verschillende popbands (waaronder die van de CKB Popschool) zorgen voor de muzikale noot.

CKB
In het CKB zijn er op zaterdag 10 maart diverse (gratis) workshops voor jong en oud, waaronder Piloxing Barre, Salsa voor senioren, Stoeldans, Improvisatietheater, Ikebana, Greenscreenfilm Splash, van spijkers naar noten (trombone les),een snaarinstrument bouwen en gitaar amps. Zo maak je in een laagdrempelige sfeer kennis met cursussen muziek, dans, theater en beeldende kunst. Je kunt je nu al aanmelden voor meerdere workshops (mits de tijden niet overlappen) via www.ckboz.nl of op de dag zelf binnenlopen.

Facilitair bedrijf
Blokstallen 3 is op beide dagen open. Diverse koren treden hier op, o.a. ’t koor van tante Door, popkoor Dazzl, CQ koor, popkoor You Name It en het Borgvliets Gemengd koor. Er zijn ook andere optredens zoals dance acts van De Wilde Mossel, Sv Genie en de Marqeez. Ook is er muzikale omlijsting door HKZ Jeugdorkest en de Diga Doo Jazzband. Er staan diverse stands waar de bezoeker zich kan informeren en/of inschrijven. Bij die stands staan verenigingen, stichtingen of bedrijven waar leerlingen stages kunnen lopen zoals Alliance Francaise, Stichting Multicreatief, Stichting Blues Promotions, Bergse Actieve Senioren, Borgvliets gemend koor, Samenloop voor hoop, Phoenix, Stichting Facilitair Bedrijf en Zinc. Events & Leisure. Het gilde Sint Sebastiaan treedt op bij het Wilhelmaveld. Er is een expositie van SynapsZ en een cultuurmarkt met verschillende stands. Binnen en buiten zijn er diverse presentaties en doe dingen, waarbij ook kinderen zich zullen vermaken zoals diverse springkussens van Van der Vorst Attractieverhuur en is ook stichting Kip en Apie (kinderfeestjes) aanwezig.

Het hele programma staat op www.open2018.wordpress.com

Meer berichten