Maarten Stalpers is zondagmiddag 11 februari gastjurylid bij het Dweilbandfestival in de Stoelemat in Bergen op Zoom.
Maarten Stalpers is zondagmiddag 11 februari gastjurylid bij het Dweilbandfestival in de Stoelemat in Bergen op Zoom.

Maarten Stalpers is gastjurylid Dweilbandfestival

Maarten Stalpers is zondag 11 februari in Bergen op Zoom het gastjurylid bij het 48e Dweilbandfestival. Geflankeerd door de medejuryleden Meike Warmoeskerken, Cees Meijer en Frans Touw en onder leiding van voorzitter Jean-Paul Heck zal Maarten zijn come-back maken in de jury.

Maarten speelde saxofoon bij de dweilband 3RI en De Geitemekkers. Als zanger bracht hij onder meer, onder de naam 'Broodje Krab', diverse singles uit. Hij heeft een enorme muzikale staat van dienst. Studeerde cum laude af aan het Brabants conservatorium en heeft ruim 10 jaar lesgegeven op het CKB. Momenteel heeft hij een eigen muziekstudio waar hij les geeft in saxofoon, klarinet en improvisatielessen voor blaasinstrumenten.

Aan zijn deelname aan de optocht, dweilbandfestivals en leutige dweil heeft hij altijd erg veel leut beleefd. Je kunt hem zondag duidelijk herkennen, hij draagt dan de Dweilbandfestival-voorzittershoed van zijn vader, Harry, die jarenlang voorzitter was van het dweilbandfestival.

De 22 dweilorkesten hebben afgelopen weken flink gerepeteerd, geplakt, getimmerd en geschilderd om een artverwarmend optreden in te studeren.

Dit zijn de prijzen waarom gestreden zal worden:

* De 'peblieksprijs' voor die band die bij het publiek het meest losmaakt.

* De 'vernuuwingsprijs' voor die band die echt iets verfrissend brengt, iets doet wat nooit eerder een dweilband heeft gedaan.

* De 'meziekprijs' de loftrompet voor die band die in alle facetten muzikaal de meeste indruk gemaakt op de jury.

* De 'sjoo-prijs' voor die band die laat zien dat muziek en presentatie één zijn, het publiek komt oren en ogen tekort bij het optreden.

* De 'worstprijs' voor die band die van harte wordt aangemoedigd door te gaan op de ingeslagen weg.

Het Dweilbandfestival begint om 14.00 uur in de Stoelemat en de apotheose met prijsuitreiking op de Grote Markt wordt verwacht rond 19.00 uur. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar op de bekende voorverkoopadressen, via stichtingvastenavend.nl en (indien nog beschikbaar) aan de kassa van de Stoelemat.

Meer berichten