Johan Derksen komt met een nieuw programma: 'Johan Derksen Keeps The Blues Alive''. Dit gaat over zijn passie: de blues. FOTO: KIM BALSTER
Johan Derksen komt met een nieuw programma: 'Johan Derksen Keeps The Blues Alive''. Dit gaat over zijn passie: de blues. FOTO: KIM BALSTER (Foto: Kim Balster)

Johan Derksen komt met nieuwe show in Gebouw-T

Na de zeer succesvolle theatershow 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop' die op 28 december groots is afgesloten in Ahoy in Rotterdam, komt televisiepersoonlijkheid Johan Derksen met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Op donderdag 1 maart is 'Johan Derksen Keeps The Blues Alive' te zien in Gebouw-T.

Bergen op Zoom - De voorstelling 'Johan Derksen Keeps The Blues Alive' neemt 't publiek mee naar de jaren zestig waar grote bands als The Rolling Stones, Them en The Animals een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes. Gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands en sindsdien speelt de blues 'n belangrijke rol in onze vaderlandse muziekcultuur. Echter, door radio en TV wordt blues genegeerd, daar de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in 't commerciële format past. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues-vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band The Clarks voegde Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up: A.J. Plug (volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland), Kat Riggins (die eerder met haar band 'Blues Revival' over de wereld toerde), Riggins (komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland), Erwin Java (dé bluesgitarist van Nederland), multi-instrumentalist Roel Spanjers, Theo van Es (leadzanger van The Shoes en één van de Pioniers in 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop'), Michel van Dijk en Big Pete. Dit unieke gezelschap zoekt de bluesfans op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag. Kaarten zijn te koop via: www.gebouw-t.nl.

Meer berichten