Deze kinderen werken met veel plezier in het Jeugdatelier voor 6 tot en met 10 jaar. Er zijn ook een atelier voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar, een Jongerenatelier voor 12- tot en met 18-jarigen en lessen beeldend voor volwassenen. Kijk voor verdere informatie op de website van het CKB.
Deze kinderen werken met veel plezier in het Jeugdatelier voor 6 tot en met 10 jaar. Er zijn ook een atelier voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar, een Jongerenatelier voor 12- tot en met 18-jarigen en lessen beeldend voor volwassenen. Kijk voor verdere informatie op de website van het CKB.

Je eigen kunstwerk in het Jeugdatelier

Roos, Quinn, Zinzi, Siem, Liepa, Anjelee, Kaylee, Lieke, Kevin en Josephine hebben één ding gemeen: ze knutselen en tekenen graag. Zo graag, dat hun ouders een proefles aanvroegen bij het CKB, waar ze nu elke woensdagmiddag kunstwerkjes maken in het Jeugdatelier onder leiding van Anton Watzeels.

BERGEN OP ZOOM - Sommige kinderen zijn hier al jaren, maar Josephine is er vandaag voor het eerst: ,,Mijn moeder zei: je bent heel creatief, dus ik denk dat dit wel iets voor jou is. We hebben toen 'n les geprobeerd en ik vind het heel leuk.'' Naast haar is Zinzi bezig met een papegaai van klei en maakt met een guts en mesjes prachtige veertjes. ,,Er is hier veel meer ruimte dan thuis en er is een grote oven", zegt ze. Liepa zaagt aan de bamboestok die tussen de bankschroef zit. ,,Deze stok moet tussen de poten van mijn papegaai komen, want daar zit hij op. Ik ga al vier jaar naar het Jeugdatelier en vind pottenbakken het leukst, dat doen we op de grote draaischijf.'' De kinderen in het atelier werken onder het toeziend oog van de docent met professionele materialen, wat je in het resultaat terugziet. Het kunstwerkje van Roos heeft ze uit speksteen gestoken en gevijld. Nu polijst ze het tot het glanst en ze krijgt daarvoor een dikke pluim. ,,Ik vind alles leuk om te doen. We hebben sinds de zomer al veel gemaakt.'' Sommige van hun kunstwerken worden geëxposeerd in het CKB, of in de bieb of de Maagd. Kevin: ,,Dan zie je je eigen naam erbij staan, dat is echt heel leuk. Ik heb al eens 'n vlinder van gesmolten glas gemaakt.'' Kaylee: ,,Hier leer je het goed en dan gaat het thuis ook veel beter." Angelie houdt van veel kleuren: ,,Ik dacht die kom ik hier vast tegen. Mijn lievelingskleur is rood en ik teken, schilder en knutsel graag samen met andere kinderen in een groep." Lieke heeft onlangs paardrijden verruild voor het Jeugdatelier. ,,Ik ken iemand die op het CKB muziek maakt en toen ik hier kwam, herinnerde ik me dat ik hier vroeger dansles had. We zijn eerst naar de Open Lesweek geweest en nu heb ik al een robot op mijn kamer. Die heb ik gemaakt van hout, spijkers, stroomkabeltjes en meer spullen die bij 'n echte robot horen." Quinn legt uit dat er twee ateliers zijn: ,,Beneden tekenen en schilderen we en hierboven werken we met klei. Elke vijf weken wisselen we." Siem zegt het liefst animatiefilmpjes te maken. ,,Ik heb er al van de Gevangenpoort, van Sjakie en de Bonenstaak en Stoeien in de jungle, met maskers van een konijn en een dinosaurus. Ze staan op YouTube, dus je kunt ze zelf zien", vertelt hij glunderend (zoek 'CKB jeugdatelier'). Voor iedereen die eens vrijblijvend kennis wil maken met het Jeugdatelier, is er een gratis proefles. Je vraagt hem aan via ckb@bergenopzoom.nl, of telefoonnummer (0164) 28 05 00. Of kijk op: www.ckboz.nl.

Meer berichten