Gerard Huisintveld van Kunstcollectief SynapsZ laat twee wagens meerijden in optocht Bergen op Zoom

Gerard Huisintveld van Kunstcollectief SynapsZ belooft dat de optocht in het Krabbegat na dinsdag 13 februari echt nooit meer hetzelfde zal zijn. Er is maar liefst drie jaar lang hard gewerkt aan de twee bijzondere wagens. Zoiets is nog nooit vertoond. Bergen op Zoom heeft de primeur. Het is echt nieuw: deze wagens zijn namelijk echt virtueel.

Het gaat om de ''mini-A-tuur wagen'' en de ''van A naar B wagen.'' De ''mini-A-tuur wagen'' , de naam zegt het al, is een echte A-wagen met alles erop en eraan. Alleen heel klein. Maar dan ook echt heel klein. Je moet er goed naar zoeken en naar kijken. Er naar turen eigenlijk. De toeschouwers wordt dan ook aangeraden een verrekijker mee te nemen. Op de vraag of dit dezelfde ''mini-A-tuur wagen'' is als de wagen die in 2015 in het Markiezenhof te zien was op de tentoonstelling Sjanzjee antwoordt Huisintveld: ,,Nee, de wagens zijn echt totaal verschillend: deze is echt anders."

De ''van A naar B wagen'', de naam zegt het al, dingt mee in meerdere categorieën. Bovendien zal deze wagen, hoewel hij van A naar B rijdt, een geheel eigen route plannen. Ja, dat doet deze wagen geheel zelfstandig. Het is dan ook echt heel spannend hoeveel mensen deze wagen zullen gaan zien.

Met Kunstcollectief SynapsZ heeft Huisintveld internationale contacten. Inmiddels is er belangstelling vanuit Duitsland, Zweden, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Een tournee wordt niet uitgesloten. Op dit moment zijn er nog geen foto's van de beide wagens beschikbaar voor de pers.Toeschouwers van de optocht worden uitgedaagd en opgeroepen om foto's te maken en deze op te sturen naar synapszboz@gmail.com

Meer berichten