Werkbezoek VVD Brabant aan Brabants Landschap

Op vrijdag 9 februari brengt de VVD Brabant Statenfractie een bezoek aan het Markiezaat, onderdeel van het Brabants Landaschap in West-Brabant. Op uitnodiging van de VVD Woensdrecht en de VVD Bergen op Zoom, bezoeken we het Brabants Landschap en bespreken we de uitdagingen die het grote natuurgebied met zich meebrengt.

Grote terreineigenaren, zoals Brabants Landschap, lopen aan tegen problemen als vernieling en drugs- en afvaldumping. Boswachter en natuurfotograaf Erik de Jonge is de afgelopen jaren meermaals in het nieuws gekomen, onder andere toen hij vuilniszakken en drugsafval vond in het Landschap.

Suzanne Otters, Statenlid van de VVD Brabant, vraagt aandacht voor deze afvaldumpingen. In november 2017 diende ze daarom, samen met D66, een motie in die oproep om de campagne 'een dumper is een stumper' te starten. Otters: ,,Wij willen dat de provincie in 2018 nog start met deze campagne. Het is toch ongelooflijk dat mensen op deze manier onze mooie natuur vervuilen.''

Het werkbezoek van de VVD begint aan om half tien uur bij Bezoekerscentrum Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Daar worden de liberalen ontvangen door Erik de Jonge, waarna ze rond elf uur een wandeling maken door de omgeving. De Statenfractie van de VVD Brabant bezoekt iedere twee weken plekken in de provincie die opvallend, karakteriserend of actueel zijn.

Meer berichten