Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Steenbergen

Maandagochtend 5 februari om negen uur wordt het eerste boekje Sjors Sportief boekje uitgereikt aan de winnaar van de tekenwedstrijd. Alle kinderen van de basisscholen in onze gemeente konden een tekening opsturen, waaruit één tekening werd gekozen die op de voorkant van het boekje komt te staan. Dit jaar is de kick-off van Sjors Sportief in Dinteloord, omdat de winnaar op de Regenboog school zit.

Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Steenbergen ontvangen vanaf maandag 5 februari weer het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 7 februari in voor de activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op die website al van alles te beleven. Vorig schooljaar schreven zich ruim 300 kinderen in.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea's

Kinderen uit de gemeente Steenbergen maken kennis met meer dan 60 sportieve en creatieve activiteiten. De basisschoolleerlingen nemen deel aan sporten zoals, atletiek, badminton, dansen, volleybal, tafeltennis, scouting en tennis. Ook aan de creatieve leerlingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taart maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven en deelnemen aan activiteiten kan het hele jaar door.

Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Steenbergen hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 80 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Meer informatie

Neem voor meer informatie alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl

Datum: 5 februari 2018

Tijd: 9.00 uur

Locatie: Regenboog School, Burgemeester meester H. Popstraat 2, Dinteloord

Meer berichten