't Ravelijn en het ZuidWestHoek College zijn ook aankomend jaar leidend op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Zo gaan beide scholen Virtual Reality (VR) intensief inzetten bij het leren. En gaat er letterlijk een nieuwe wereld open voor de leerling en verdwijnen de schoolmuren.
't Ravelijn en het ZuidWestHoek College zijn ook aankomend jaar leidend op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Zo gaan beide scholen Virtual Reality (VR) intensief inzetten bij het leren. En gaat er letterlijk een nieuwe wereld open voor de leerling en verdwijnen de schoolmuren.

'Scholen zijn klaar voor de toekomst!'

De twee scholen voor mavo en voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs 't Ravelijn en het ZuidWestHoek College, behorende tot de OMO Scholengroep Bergen op Zoom en omgeving, bereiden zich voor op 'n nieuw schooljaar vol mooie ontwikkelingen.

De scholen kennen veel overeenkomsten en vormen 'n veilige leeromgeving en kenmerken zich door persoonlijk contact met leerlingen.

Voorloper in gebruik iPad

De onderwijsinstellingen zijn voorloper in 't gebruik van de iPad. Sinds geruime tijd wordt bij verschillende vakken gewerkt met de iPad. Dat is niet alleen nuttig, maar ook heel erg leuk. Ook aankomend jaar zijn de scholen leidend op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Zo gaan beide scholen Virtual Reality (VR) intensief inzetten bij het leren. En gaat er letterlijk een nieuwe wereld open voor de leerling en verdwijnen de schoolmuren.

Ieder een andere keuze

De scholen hebben hetzelfde opleidingsaanbod, maar bieden ieder 'n andere keuze voor wat betreft de profielen.

't Ravelijn in Steenbergen

't Ravelijn in Steenbergen is de middelbare school voor mavo en voor voorbereidend mbo. De school biedt 4 leerwegen aan: de theoretische (mavo), de gemengde, de kaderberoepsgerichte en de basisberoepsgerichte leerweg. Op 't Ravelijn kan er gekozen worden uit de volgende profielen: Techniek, met het profiel Produceren, Installeren en Energie, Zorg & Welzijn, Economie en ondernemen en Dienstverlening en producten. Geïnteresseerden in techniek zitten bij deze school goed op de TecHMavo, een opleiding met meer technologie en een hoger niveau, waarbij de leerling wordt uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen. De school heeft vorig jaar het predicaat 'Excellente School' ontvangen dat geldt voor twee jaar, en begin dit jaar kreeg de school te horen dat het zich ook in 2019 excellent mag noemen.

ZuidWestHoek College

Ook op 't ZuidWestHoek College in Ossendrecht kunnen de leerlingen voor mavo of voor voorbereidend mbo kiezen. De school heeft de volgende keuzemogelijkheden op 't vmbo: techniek, zorg & welzijn, horeca, bakkerij en recreatie of e- conomie en ondernemen, en naast het volgen van de reguliere lessen kan er in de keuzewerktijd gekozen worden voor het volgen van verschillende colleges. Hierbij valt te denken aan sportcolleges (zoals onder meer mountainbike, paardrijden, American Football etc.) en ook aan het dronecollege, aan 'n muziekcollege of aan 't kunstcollege. Het ZuidWestHoek College is kortom een moderne school in een rustige en prachtige omgeving.

Meer berichten