Logo gazetbergenopzoom.nl


Bike en Run is 'n uniek concept in de sportwereld. Je doet mee in duo's, één van de twee gaat tijdens het afleggen van de route hardlopen, terwijl de ander begeleidt op de fiets. Je mag onbeperkt afwisselen. Er moet goed samengewerkt worden om binnen een snelle tijd de finish te halen.
Bike en Run is 'n uniek concept in de sportwereld. Je doet mee in duo's, één van de twee gaat tijdens het afleggen van de route hardlopen, terwijl de ander begeleidt op de fiets. Je mag onbeperkt afwisselen. Er moet goed samengewerkt worden om binnen een snelle tijd de finish te halen. (Foto: Marco Scheermeijer)

2e Bike&Run BoZ voor 't goede doel

Na een geslaagde eerste editie van Bike&Run BoZ heeft de organisatie een tweede editie aangekondigd. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen alweer een feit en treft men de voorbereidingen voor de tweede editie nabij Brasserie de Berk.

In 2017 besloten 3 vrienden een Bike&Run te organiseren voor het goede doel. Vorig jaar werd er een mooi bedrag opgehaald voor Duchenne Spierdystrofie. Vanwege de positieve geluiden vanuit de deelnemers hebben de drie organisatoren Sjoerd, Hermen en Marco ervoor gekozen om een 2e editie te gaan organiseren. Op 7 april om 14.00 uur is de 2e Bike&Run BoZ, bij Brasserie de Berk in het bosgebied aan de Bemmelenberg. Dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan Wensambulance Brabant. De organisatoren: ,,Vorig jaar hebben we de opbrengst geschonken aan een doel wat zich bezighoudt met wetenschappelijk onderzoeken om de ziekte de wereld uit te helpen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de opbrengst ten goede te laten komen aan een stichting die zich vrijwillig inzet voor mensen in de laatste levensfase. Door financiële steun kunnen deze mensen hun belangrijke werk voortzetten.''

Bike&Run is een uniek concept in de sportwereld. Je doet mee in duo's, één van de twee gaat tijdens het afleggen van de route hardlopen, terwijl de ander begeleidt op de fiets. Je mag onbeperkt afwisselen. Dus moet er goed samengewerkt worden om binnen een snelle tijd de finish te halen. In de regio komen vergelijkbare evenementen niet voor. ,,In het verleden werd er in Zeeland een dergelijke actie georganiseerd. Inmiddels hebben mensen vanuit België ons benaderd of we willen helpen met de opzet van een vergelijkbare actie", aldus de organisatie. De route wordt later definitief bekend gemaakt. Er wordt naar gestreefd om een route van zo'n 12,5 kilometer lang te schrijven. De 3 vrienden: ,,Deze afstand blijkt fijn voor de snelle mannen en vrouwen. Men kan 'n strakke tijd neerzetten. Ook de afstand is goed toegankelijk voor deelnemers met 'n basis conditie, gezien er constant kan worden afgewisseld van loper."

Inschrijven

Duo-deelnemers betalen 25 euro inschrijfgeld, individuele deelnemers (alleen hardlopen) 10 euro. Het inschrijfgeld gaat naar het goede doel Wensambulance Brabant. De organisatie hoopt met de inschrijvingen op een erg groot bedrag. Wil je je inschrijven of meer informatie? Kijk dan op: www.bikerunboz.nl of www.facebook.com/bikerunboz.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox