Logo gazetbergenopzoom.nl


Achter deze poster is ruimte voor een gezellig rustpunt met een kopje koffie en wat lekkers
Achter deze poster is ruimte voor een gezellig rustpunt met een kopje koffie en wat lekkers (van Wezel)

In 'De Zeeland' is op begane grond plaats voor 'koffiecorner'

,,In het winkelcomplex 'De Zeeland' in Bergen op Zoom heerst veel bedrijvigheid en zit goed de loop in. Het valt op dat op de begane grond van de grote hal bij de 'Versmarkt' nog steeds een winkelruimte gesloten is en nog niet wordt gebruikt. Er wordt op een banner die daar is aangebracht beweerd dat er in mei 2018 een Kaaswinkel zou kunnen komen met een aantal vraagtekens.

Er wordt geklaagd dat er in het centrum van de stad “te veel horeca” wordt ontwikkeld. Daarbij zou je kunnen zegge dat vele “varkens de spoeling dun maken”. In 'De Zeeland' is op de begane grond geen horeca te vinden of het zou moeten zijn dat er bij bakker Ravels een schamel bankje en toogje is neergezet waar je in een papieren bekertje een kopje koffie kunt kopen en daar mag opdrinken. Dat stelt eigenlijk niet veel voor en 'De Zeeland' op de begane grond schreeuwt eigenlijk om een gezellige tea/koffieroom.

Ja, we weten het, er is op de tweede verdieping een mogelijkheid om bij het bowlingcentrum in 'De Zeeland' een kopje koffie te bestellen maar daar wordt je sterk gehinderd door het vele lawaai van de klotsende bowlingballen en de stemmen van hun gooiers. Dus dat is ook geen leuk alternatief om even rustig een poosje te gaan zitten en wat bij te kletsen met vrienden of kennissen.

'De Vlindertuin' eveneens op de tweede verdieping is al helemaal geen alternatief om gezellig een kopje koffie met “wat erbij” te gebruiken. Veel te massaal en je bent er niet altijd welkom vanwege voorbereidingen voor het avondbezoek.

Dus…..het zou voor de hand liggen dat de vrije ruimte op de begane ruimte waar misschien ooit kaas verkocht zou kunnen gaan worden een leuke koffie en tearoom ingericht zou kunnen worden. Welke ondernemer zou het aandurven om dit op te zetten in een gebied waar dagelijks veel mensen komen en waar in feite nog niets van een plaatsje om tot rust te komen te vinden is. We zijn benieuwd wat het gaat worden “kaas uit het vuistje” of een geurig kopje koffie met een gebakje…'' 

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox