Logo gazetbergenopzoom.nl


Foto: onbekend

Laurel en Hardy filmavond in Bergen op Zoom

In het nieuwe jaar gaat de Jitterbugs Tent verder met de volgende filmavond op vrijdag 12 januari. Op 18 januari is het 126 jaar geleden dat Oliver Hardy geboren is en daarom draaien zij de oudste bewaard gebleven film van Oliver Hardy, One Too Many uit 1916.
Plump (Oliver Hardy) heeft een zorgeloos leven als vrijgezel. Hij krijgt geld binnen van zijn oom, die denkt dat Plump ook een vrouw en kind heeft. Dit gaat goed tot hij het bericht krijgt van zijn oom die op het punt staat een bezoekje te plegen. Hij wil graag het gezin zien waar Plump over opschepte. Plump vraagt Runt (zijn conciërge ) om hem te helpen. Deze huurt en steelt baby’s voor hem. Verder huurt hij drie vrouwen die de rol van mevrouw Plump moeten spelen. Het is een gekkenhuis met de baby’s, die ook nog eens allemaal verdwijnen.

In Leave'Em Laughing uit 1927 kan Stan niet slapen omdat hij een enorme kiespijn heeft. Ollie probeert eerst of zij zelf het probleem kunnen oplossen. Na meerdere pogingen gaan ze toch naar de tandarts. De angst die Stan heeft wordt alleen maar groter als zij in de wachtkamer zitten. Nadat de tandarts een vergissing begaat, gebeurt er ook nog een ongeluk met het lachgas. De heren rijden terug, maar dat is niet zo verstandig met de slappe lach.

In The Midnight Patrol uit 1933 werken Stan & Ollie bij de politie. Terwijl iemand de wielen van hun politieauto probeert te stelen krijgen de heren een oproep voor een inbraak. Zij komen de inbreker op het spoor, maar hebben het niet helemaal in de gaten. Ook zien zij een andere inbraak, wellicht lukt het nu wel om de inbreker op te pakken.

In County Hospital uit 1932 bezoekt Stan zijn vriend Oliver in het ziekenhuis. Daar zit Ollie met een gebroken been. Met een zak hardgekookte eieren en nootjes, een typisch geschenk van Stan, komt Ollie ook niet echt verder. Sterker nog het is het begin van de ellende. Ollie wordt ontslagen uit het ziekenhuis, maar niet omdat hij hersteld is. Helaas is Stan op een verdovingsspuit gaan zitten en hij moet Ollie nog naar huis brengen…

Als laatste Chickens Come Home uit 1931. Oliver is kandidaat om burgemeester te worden. Stan is zijn rechterhand en helpt Ollie met alle voorbereidingen. Dit gaat allemaal redelijk tot er een oude vlam (Mae Busch) van Ollie langs komt, die graag wat geld wil binnen halen, door te chanteren. Zij heeft een pikante foto van hem die zij zal inzetten als Ollie gaat tegenwerken. Ollie besluit om wat af te spreken, maar kan zelf niet op het afgesproken tijdstip. Hij heeft met zijn vrouw thuis een diner met belangrijke gasten. Hij stuurt Stan om de tijd op te vullen, zodat hij alsnog zelf de zaken kan afhandelen. Deze oude vlam pikt dat natuurlijk niet en raast naar huize Hardy…

De filmavond is rond acht uur in tapperij de Kroon op de Bosstraat 21 te Bergen Op Zoom. De entree is 3,50 euro.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox