Logo gazetbergenopzoom.nl


Paceshifters is een van de headliners op het 6e Festival Zonder Naam. Dit trio brengt een explosieve show, die zowel rauw als toegankelijk is.
Paceshifters is een van de headliners op het 6e Festival Zonder Naam. Dit trio brengt een explosieve show, die zowel rauw als toegankelijk is.

6 januari in Gebouw-T 6e Festival Zonder Naam

Festival Zonder Naam, ook wel kortweg FZN genoemd, is een kleinschalig festival van Gebouw-T aan het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom, dat ruim baan geeft aan alternatieve muziek. Voor de inmiddels alweer zesde editie staan onder meer Paceshifters en Canshaker Pi geprogrammeerd. Deze zesde FZN is op zaterdagavond 6 januari en begint om halfnegen.

BERGEN OP ZOOM - Zo'n zes jaar terug werd Festival Zonder Naam gestart om een alternatief te bieden in de carnavalstijd. Op de eerste editie traden onder meer de lokale helden Against Time, Bjorker Vorks en Ten 24 op. Een wedstrijd die destijds werd uitgeschreven om 'n naam voor het festival te verzinnen, leverde onder andere de suggestie op maar gewoon vast te blijven houden aan de naam Festival Zonder Naam, en zo geschiedde. Anno 2018 staat FZN niet alleen meer voor lokaal talent. De formaties Paceshifters en Canshaker Pi hebben inmiddels hun sporen in de alternatieve rockscene verdiend. Beide bands staan vooral bekend om 'n uitstekende live reputatie. De Amsterdamse garagerockers van Canshaker Pi waren de verrassing van Noorderslag en brachten in de zomer hun ep FOR ED uit. Zij overdonderen het publiek met hun flinke dosis garagerock. De band Paceshifters bestaat uit drie muzikale broers met een (soms stronteigenwijze) DIY-mentaliteit die hen, met 'n explosieve live show, in ruim zes jaar tijd transformeerde van een gretige en sympathieke jongehonden-rockband naar 'n begrip in de Nederlandse 'rock- eredivisie'. De groep brengt 'n explosieve rockshow, die zowel rauw als toegankelijk is.

Het Belgische La Jungle brengt een mix van math-, kraut- en transrock. Een gitaar, een casio toetsenbord en drumkit, meer heeft deze band niet nodig. De band brengt rock weer terug naar z'n primitieve en primaire kern. Heller kwam een paar maanden geleden uit het niets met een videoclip voor het nummer 'Hold On'. Het leverde hen selecties op voor de filmfestivals van Italië, Denemarken en Colombia. Maar uiteraard staat Heller voor muziek, en wel garage, noise en rock.

De deur van Gebouw-T gaat op zaterdagavond 6 januari om acht uur open en het eerste optreden start om halfnegen. Tickets kosten in de voorverkoop, via de website www.gebouw-t.nl, 10 euro. Op de avond zelf betaal je aan de deur 11 euro. Vrienten van T hoeven voor deze avond maar 7,50 euro te betalen.

Meer weten over FZM (en alle andere optredens)? Kijk dan op www.gebouw-t.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox