Logo gazetbergenopzoom.nl


Bestuurders Jos van Nunen van Juzt, Ineke Strijp van GGZ WNB en Brigite van Haaften van SDW (v.l.n.r.) zien veel voordelen in de zorgcombinatie ‘Samen deskundig’ voor gemeenten van West-Brabant West.
Bestuurders Jos van Nunen van Juzt, Ineke Strijp van GGZ WNB en Brigite van Haaften van SDW (v.l.n.r.) zien veel voordelen in de zorgcombinatie ‘Samen deskundig’ voor gemeenten van West-Brabant West.

Complexe jeugdhulp(verlening)

HALSTEREN - Op 20 december tekenden de bestuurders van SDW, Juzt en GGZ WNB 'n samenwerkingsovereenkomst voor de zorgcombinatie 'Samen deskundig'. Deze combinatie heeft als doel bij kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar met een complexe, specialistische hulpvraag onmiddellijk maatwerk te bieden. Vanaf 1 januari biedt 'Samen deskundig' voor de gemeenten in West-Brabant West hoogcomplexe jeugdhulpverlening aan.

De drie aanbieders hebben ieder hun specialismen. Zo is SDW er voor de verstandelijk beperkten en kinderen met 'n ontwikkelingsachterstand, Juzt voor jeugd- en opvoedhulp en GGZ voor de psychiatrische hulpverlening. Bij het opstellen en inzetten van een passende behandeling maken de drie organisaties vanuit de zorgcombinatie intensief gebruik van elkaars expertise en deskundigheid.

'Samen deskundig' heeft als voordeel dat er nu één toegangsloket is waar de zorgvrager terecht kan, ongeacht welke er zorg nodig is. ,,We kunnen nu als zorgorganisaties samen kijken wat er nodig is aan ondersteuning of behandeling binnen dat gezin en voor de jeugdige. Dat is voor zo'n gezin ook veel prettiger dan alsr het zelf uit moet zoeken bij welke organisatie de zorg aangevraagd moet worden. Zeker als er op diverse gebieden wat aan de hand is of als er nog onderzocht moet worden wat er is en welke zorg dus nodig is", aldus de 3 bestuurders. 'Samen deskundig' komt voort uit een succesvolle pilot van de drie organisaties, met een gezamenlijke diagnostiek en behandeling bij de kinderen van 0 tot 6 jaar met 'n zeer complexe hulpvraag. ,,In 'Samen deskundig' ontwikkelen we door op de pilot en bieden we alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en hun netwerk met complexe zorgvragen 'n behandeling."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox