Logo gazetbergenopzoom.nl


Zaterdag 3 maart is er in de Steenbergse Knotwilg een grote spinningmarathon. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdwielrenners op zondag 17 juni.
Zaterdag 3 maart is er in de Steenbergse Knotwilg een grote spinningmarathon. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdwielrenners op zondag 17 juni.

Spinnningmarathon in jubileumjaar

Stichting Wielercriterium Steenbergen staat aan de vooravond van een bijzonder jaar. Want in 2018 bestaat de stichting 75 jaar en gaat dat groots vieren. Op vrijdag 15 , zaterdag 16 en zondag 17 juni zal Steenbergen in het teken staan van de wielersport.

STEENBERGEN - Zaterdag 16 juni wordt, wat later dan andere jaren, de jaarlijkse Koos Moerenhout-Classic verreden. Een dag eerder, op vrijdag 15 juni, is er voor de Steenbergse jeugd een 'Dikke Banden'-race, zijn er de Nederlandse kampioenschappen voor I.D-renners (renners met een lichamelijke beperking) en is er een fiets- oriëntatietocht voor de recreatieve fietser. Waarna er in een feesttent op de Markt nog 'n Hollandse muziekavond is.

Het hoogtepunt van deze fiets 3-daagse vindt zondag 17 juni plaats. Vanwege het 75-jarig jubileum heeft de wielerstichting van de KNWU de organisatie toegewezen gekregen van de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdwielrenners in de leeftijdscategorieën van 8 tot en met 14 jaar voor meisjes en jongens.

Uiteraard zullen voor de organisatie van deze festiviteiten de nodige financiën beschikbaar moeten komen. Dat is de reden waarom 't bestuur van de wielerstichting de komende tijd diverse activiteiten gaat houden waarmee die financiën kunnen worden binnengehaald. Zo wordt er op zaterdag 3 maart een grote spinningmarathon gehouden, waaraan elke fietsliefhebber kan deelnemen. Deze marathon vindt plaats in sport- en recreatiecentrum de Knotwilg aan de Wipstraat 2 in Steenbergen, vanaf 's middags drie uur tot 's avonds acht uur.

Er kan zowel individueel als per team worden deelgenomen. Individueel kun je je inschrijven voor één uur (kosten 10 euro), drie uur (kosten 25 euro) of 5 uur (kosten 40 euro). Je kunt zelf kiezen wanneer je begint, alleen als er voor vijf uur wordt gekozen, moet er uiteraard om drie uur begonnen worden. Als er per team (met maximaal 5 personen per team) aan de marathon wordt deelgenomen, zijn de kosten 50 euro per team per uur.

De bekende Steenbergse ex- profwielrenner Koos Moerenhout zal tijdens deze spinningmarathon tussen vier en vijf uur aanwezig zijn om in dat uur als instructeur leiding te geven. Tijdens de spinningmarathon, en ook na afloop, zal dj Christje voor de muzikale omlijsting zorgen.

Wanneer ingeschreven en betaald wordt voor maandag 15 januari, ontvangen die deelnemers 'n voucher voor twee gratis spinninglessen van elk een uur, beschikbaar gesteld door de Knotwilg. Inschrijven voor de marathon kan via het mailadres: hansjosedegroen@gmail.com, en voor meer informatie kun je contact opnemen met Jac van Leent, via 06 – 54 32 88 26), of met Hans de Groen, via 06 – 13 89 52 73.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox