Logo gazetbergenopzoom.nl


Via de nieuwe achteringang kunnen de bezoekers van het Bravis in Bergen op Zoom voortaan vanuit de parkeergarage snel en gemakkelijk het ziekenhuis bereiken. Dit voorjaar zal dit pad nog overdekt worden.
Via de nieuwe achteringang kunnen de bezoekers van het Bravis in Bergen op Zoom voortaan vanuit de parkeergarage snel en gemakkelijk het ziekenhuis bereiken. Dit voorjaar zal dit pad nog overdekt worden.

Ziekenhuis heeft nu extra ingang aan de achterzijde

Bezoekers van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom kunnen vanaf nu vanuit de parkeergarage snel en makkelijk het ziekenhuis bereiken. Aan de achterzijde van het gebouw is een extra ingang aangelegd. Deze entree is donderdag 21 december in gebruik genomen.

BERGEN OP ZOOM - Volgens voorzitter Hans Ensing van de Raad van Bestuur gaat met de achteringang een langgekoesterde wens in vervulling. ,,Tot nu toe moesten de bezoekers vanuit de parkeergarage een flink eind lopen om de hoofd- ingang of de ingang van de polikliniek te bereiken. Dat is niet de service en comfort die we willen bieden'', stelt Ensing. ,,We hebben een pendelbus ingesteld, maar dat was ook niet de ideale oplossing. Nu hebben we een ingang gecreëerd, die aansluit op de hal bij de hoofdingang. Dat was voor ons een belangrijk punt. We hebben bewust de personeelsingang nooit voor bezoekers opengesteld, omdat ze dan op de verkeerde plek in 't ziekenhuis komen en moeten zoeken naar hun bestemming. Via de nieuwe ingang komt de bezoeker uit in de centrale hal, vlakbij de liften en het trappenhuis.''

Het heeft even geduurd eer de ingang gerealiseerd kon worden. ,,Er moesten eerst interne verhuizingen plaatsvinden om ruimte te creëren. We zijn blij dat we het nog in 2017 hebben konden realiseren. Zeker in de winter, als het slecht weer is, is het fijn dat je vanuit de parkeergarage snel 't ziekenhuis kunt bereiken'', aldus de bestuursvoorzitter. ,,Door de extra entree moet wel de routing aangepast worden. De bewegwijzering in het ziekenhuis wordt nader bekeken. We streven naar een uniforme bewegwijzering voor de 2 locaties. Uiteindelijk is het belangrijk dat de bezoeker snel op juiste plaats komt.''

Komend voorjaar wordt 't pad van de parkeergarage naar de achteringang nog met canvasdoek overdekt. De ingang is zeven dagen per week geopend van 06.00 tot 23.30 uur. De intercom naast de ingang is gekoppeld aan de receptie.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox