Logo gazetbergenopzoom.nl


De vorige actie leverde maar liefst 125.000 pakken koffie op voor voedselbanken in heel Nederland. In Bergen op Zoom konden er 2.000 pakken koffie overhandigd worden aan de voedselbank Goed Ontmoet. Dit jaar hoopt Lions Club Bergen op Zoom nog meer pakken te kunnen geven.
De vorige actie leverde maar liefst 125.000 pakken koffie op voor voedselbanken in heel Nederland. In Bergen op Zoom konden er 2.000 pakken koffie overhandigd worden aan de voedselbank Goed Ontmoet. Dit jaar hoopt Lions Club Bergen op Zoom nog meer pakken te kunnen geven.

Lever DE-punten in voor voedselbank

Iedereen kent ze wel, de DE-punten die in potjes, bakjes, lades of trommeltjes in huis liggen te verstoffen. In heel Nederland liggen er miljoenen van deze ongebruikte koffiepunten te wachten tot er iets met ze wordt gedaan. En dat moment is weer aangebroken! Sinds enkele jaren verzamelen Lionsclubs in heel Nederland deze punten om ze uiteindelijk bij Douwe Egberts zelf in te wisselen tegen pakken koffie. Zo ook Lions Club Bergen op Zoom.

Tot begin 2018 staan op diverse plaatsen in de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen inzameldozen, waarin iedereen ongebruikte DE-waardepunten kan inleveren. Deze waardepunten leveren vervolgens gratis pakken koffie op die worden gedoneerd aan de lokale voedselbank.

Wekelijks voorziet de voedselbank Goed Ontmoet gezinnen van pakketten met levensmiddelen die door plaatselijke leveranciers beschikbaar zijn gesteld. Hoewel ze vaak goed gevuld zijn, is koffie een product dat maar maar weinig terug te vinden is in de pakketten. Lionsclub Bergen op Zoom schiet daarom de voedselbank te hulp met een inzamelactie van DE-waardepunten. ,,Voor elke 600 punten die wij inleveren, krijgen we van Douwe Egberts één pak koffie terug. Daarnaast verhogen ze alle donaties met maar liefst 15%!", vertelt de enthousiaste Rob Snepvangers namens de organisatie. Grote bestickerde inzameldozen zijn vanaf nu in bijna alle supermarkten in de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen te vinden, waarin iedereen zijn of haar DE-punten kwijt kan. ,,We zien dat er de laatste jaren spontane acties ontstaan van mensen die binnen bedrijven, verenigingen en clubs DE-punten gaan verzamelen. Prachtige initiatieven waar we trots op zijn!" Dit jaar hoopt de club op een nog groter succes dan afgelopen jaar. ,,Vorig jaar mochten we meer dan 2.000 pakken koffie overhandigen aan voedselbank Goed Ontmoet. We gaan er alles aan doen om dat aantal dit jaar ruim te overschrijden!"

De inzamelpunten in Bergen op Zoom zijn de MCD, de Jumbo's in de Burgemeester van Hasseltstraat en op de Bergse Plaat, Albert Heijn Zonneplein en Glacisstraat, Nettorama, de bibliotheek Het Markiezaat en natuurlijk ook de voedselbank Goed Ontmoet zelf, in Halsteren de Wittenhorst, de Plusmarkt en Albert Heijn aan de Vogelenzang, en in Lepelstraat 't Bakkerinneke en het buurthuis 't Weike. In de gemeente Woensdrecht kunnen de punten in Hoogerheide ingeleverd worden bij Albert Heijn in de Doelstraat en op de Huijbergseweg, en bij Primera, in Putte bij Albert Heijn, in Ossendrecht bij de EMTÉ en in Huijbergen bij de Spar.

Meer weten? Zie www.lionsclubbergenopzoom.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox