Logo gazetbergenopzoom.nl


FOTO: FRANS SCHNEIDER
FOTO: FRANS SCHNEIDER (Foto: Frans Schneider)

10 december huiskamerfestival Muziek bij de Buren

Zondag 10 december klinkt er muziek bij je buren. Bergen op Zoom doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In veertien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar muzikanten. Alle acts spelen drie miniconcerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. In 20 huiskamers, van Gageldonk tot Fort/Zeekant, geven evenzoveel artiesten in totaal 60 optredens, als solist of in groepsverband, waarbij vele muziekgenres de revue passeren.

De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 uur in De Maagd op de Grote Markt, met muziek van dweilband Wa Gif Ut en het gelegenheidscombo Keys & Voices. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag (van 13.00 tot 17.30 uur) op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken een bepaalde route te fietsen of - even leuk - om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

,,Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie'', aldus de organisatie. Die, zonder iemand te kort te willen doen, wijst op de talentvolle Bergse jongedames Dineke op den Dries en Nina Verharen. Beide singer-songwriters zijn druk bezig met hun opleiding tot muziekdocente, maar laten hun theoretische huiswerk deze zondag even voor wat het is. Voor het hele programma zie de programmakrant. Die is zowel online in te kijken als af te halen bij onder meer Fietsatelier Guldemond, De Waterput, Broodbakkers, KWEEK, Van Gorp, Frans van Vliet, de bibliotheek, café Helene of de VVV. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde.

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Bergen op Zoom is er vanaf 17:30 tot 20.30 uur een feestelijke afsluitende avond in Gebouw-T. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van een kom hartverwarmende tomatensoep en fijne plaatjes van dj Carpoolparty. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.

Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van meest muzikale en gastvrij zijde laten zien. Op zondag 10 december openen maar liefst 630 huiskamers in veertien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgen samen 1890 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee een van de grootste muziekfestival van Nederland. Maar belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: 'Kom maar binnen en wees welkom!'.

De steden waar op 10 december Muziek bij de Buren klinkt zijn: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

Voor meer informatie kijk op www.muziekbijdeburen.nl of https://www.facebook.com/Muziek-bij-de-Buren-Bergen-op-Zoom-117908735453594/. Of haal een programmakrant op voor het volledige overzicht.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox