Logo gazetbergenopzoom.nl


Fortissimo en Mea Dulcea
Fortissimo en Mea Dulcea (Foto: Fred Severin)

Mea Dulcea en Fortissimo

Op zondagmiddag 17 december om 15.00 uur verzorgen mannenkoor Fortissimo en vrouwenkoor Mea Dulcea hun traditionele Kerstconcert in de Sint Catharinakapel te Bergen op Zoom, ook bekend als de kapel van ’t Ketrientje. De ingang van de kapel is aan de Klaverstraat.

Beide koren zingen vooral hedendaagse muziek en muziek uit de twintigste eeuw.  Er staan natuurlijk ook traditionele Engelse carols en Nederlandstalige liederen op het programma.

Mannenkoor Fortissimo, onder leiding van Kristin Roland, brengt daarnaast enkele negro spirituals en het 'Hodie Christus' van da Palestrina. Mea Dulcea wordt gedirigeerd door Ted van der Heijdt. Het vrouwenkoor zingt een aantal kerstliederen zoals 'God rest you merry, gentlemen' en 'Nu sijt wellekome'.

De koren zullen enkele muziekstukken, waaronder het 'O sacrum convivium', 'Luigio Molfino' en 'The Lamb' van John Tavener, samen zingen. Van oudsher zijn Mea Dulcea en Fortissimo met elkaar verbonden. Beide koren hebben hun oorsprong in de wijk ’t Fort. Het is elk jaar een feest om samen te mogen zingen.

Toegang van dit sfeervolle Kerstconcert op 17 december om 15.00 uur is gratis. De opbrengst van de vrijwillige collecte na afloop van het concert zal dit keer gaan naar Stichting “De Paraplu”. Deze stichting bekommert zich om de zwakkeren in onze maatschappij en gaat in op signalen van de wijkverpleging en sociaal verpleegkundigen. Soms wordt een financiële ondersteuning gegeven, vaker een materiële in de sfeer van de eerste levensbehoeften.

Dit kerstconcert is een uitstekende gelegenheid om de sfeer van de monumentale kapel te beleven. Wij verwachten weer een grote opkomst. Kom dus op tijd, dan vindt U een goede zitplaats.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox