Logo gazetbergenopzoom.nl


Sonn Franken stond dit voorjaar als een van de tien talenten op het podium van de Schouwburg Het Park te Hoorn om zijn boek landelijk te lanceren. Ondertussen is dit boek tot buiten Nederland en België te koop.
Sonn Franken stond dit voorjaar als een van de tien talenten op het podium van de Schouwburg Het Park te Hoorn om zijn boek landelijk te lanceren. Ondertussen is dit boek tot buiten Nederland en België te koop.

Opvolger van De Oversteek komt uit

In 2013 maakte Sonn Franken zijn debuut als schrijver met het in eigen beheer uitgegeven fantasy verhaal De Oversteek. Het ging over een jongeman, Kees, die de dagelijkse beslommeringen van zijn leven graag ontvluchtte door het lezen van fantasy boeken. Zo springt het verhaal van het dagelijkse leven van Kees tot het fantasy boek dat hij aan het lezen is, tot er iets gebeurt en hij ontwaakt in het boek zelf.

Een recensie van Cultureel Brabant trok al de parallel met J.R.R. Tolkien. Hoe prachtig ook dat de dochter van Tolkien, Priscilla Mary Anne, een brief zond waarin ze Sonn feliciteert met zijn boek, er trots op is dat hij geïnspireerd is door haar vader en de Bergse schrijver veel geluk wenst op zijn schrijverspad. Er werden inmiddels behoorlijk wat boeken verkocht en de lezers wisten dat er een deel II kwam en gaven ook aan meer te willen. Ondertussen kwam het manuscript onder ogen van Godijn Publishing in Hoorn. Zij hadden net een project gestart, Boek10!, waar ze 10 talentvolle Nederlandse auteurs zochten. Uit de vele ingekomen manuscripten werd onder andere 'De Oversteek' gekozen en zo stond Sonn Franken afgelopen 6 mei als een van de tien talenten op het podium van de Schouwburg Het Park te Hoorn om zijn boek landelijk te lanceren. Ondertussen is dit boek tot buiten Nederland en België te koop.

Drieluik

Nu is daar dan deel II van wat een drieluik moet worden: 'De Kronieken van Ginder'. Voor de tweede keer op rij is Sonn Franken met dit boek, 'Bleke Demonen', gekozen tot een van de tien Nederlandstalige talenten. Op zaterdag 9 december vindt er wederom een grote lancering van de tien talenten plaats in Schouwburg Het Park. Daarna is het boek in elke boekhandel in Nederland en België verkrijgbaar.

Voor zijn achterban

Omdat de afstand Bergen op Zoom - Hoorn nogal groot is, presenteert Sonn speciaal voor zijn achterban zijn nieuwe boek op zondagmiddag 10 december in Den Enghel te Bergen op Zoom. Het programma beslaat een aantal sprekers, muziek en bovendien kan het publiek zich laven aan de kunst van Jill van Eekeren en die van Frank de Nijs. Na de presentatie van 'Bleke Demonen' kan het boek uiteraard gekocht worden en zal de Bergse auteur het graag signeren. De middag begint omstreeks 13.00 uur.

Deel II begint waar 'De Oversteek' eindigde. Nadat Akam en zijn vrienden de Kwade Godin hebben verslagen, verwachten ze dat de rust wederkeert op hun wereld. Niets blijkt minder waar te zijn. Het kwade waart nog altijd rond, dit keer in de gedaante van bleke vreemdelingen die het vermogen hebben om de geest van anderen te beïnvloeden.

Wat dit boek wil zeggen? Er is altijd hoop, er is altijd ruimte om tegen welk onrecht dan ook te vechten. Dit verhaal toont hoe dun de scheidslijn is tussen goed en kwaad. Tevens laat het zien dat een volk niet geheel slecht kan zijn. Bedrog, machtswellust of de honger naar bezittingen overwinnen nooit voor eeuwig, onder welke deken van geloof of achtergrond je ze ook verbergt. Dit is het verhaal: 'Bleke Demonen'.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox