Logo gazetbergenopzoom.nl


In hun eigen CKB Theaterzaal, maar ook op andere locaties brengen de CKB-cursisten jong en oud in de juiste kerstsfeer met zang, snaren, toetsen en nog veel meer. FOTO: PR
In hun eigen CKB Theaterzaal, maar ook op andere locaties brengen de CKB-cursisten jong en oud in de juiste kerstsfeer met zang, snaren, toetsen en nog veel meer. FOTO: PR

CKB cursisten brengen kerstsfeer

Deze tijd van het jaar staat bol van de muziek, verzorgd door de talentvolle cursisten van het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom (CKB). In hun eigen CKB Theaterzaal, maar ook op andere locaties brengen ze jong en oud in de juiste kerstsfeer met zang, snaren, toetsen en nog veel meer.

bergen op zoom - December is de maand waarin de CKB Theaterzaal avond aan avond de deuren uitnodigend open zet voor optredens en iedereen die daarvan wil genieten. CKB cursisten hebben sinds de zomer hard gerepeteerd om het publiek te verrassen met gevarieerd repertoire. Daaromheen wordt een warme kerstsfeer gecreëerd waarin iedereen zich thuis voelt. Je bent van harte welkom bij de CKB presentaties op 12 december om 19.30 (slagwerk), 13 december om 19.30 uur (viool, altviool en cello) en op 14 december om 19.15 uur (piano). Maar ook bij de Kerstklarinetten op 18 december om 19.30 uur waarbij ensembles op verschillende klarinetten een swingend kerstprogramma spelen. Of bij de Warme Winterliedjes op 19 december om 19.30 uur die gezongen worden door cursisten zang lichte muziek op live begeleiding van hun docenten op piano. Heel wat hits van grote artiesten komen voorbij.

Ook op de kerstmarkt van Intratuin kom je CKB cursisten tegen. Op 10 december spelen ze vanaf 11.30 uur op piano, samen met de leerlingen dwarsfluit van Bianca Jonkers en vanaf 14.30 uur is het optreden van Tim Musters & Lena Kil (Keys & Voices). Op zaterdagmiddag 16 december klinken hier de snaren van de CKB strijkers en de Strijkersacademie.

In de Sint-Gertrudiskerk kun je je laten betoveren door de heldere stemmen van het CKB Kinderkoor & After-8. Op 16 december zingen ze om 19.00 uur bij A Festival of Nine Lessons & Carols, met het HMR projectkoor, Janno den Engelsman (orgel en cantor), Deborah de Weerd-Jenner (harp) en Toine Jimkes (orgel), onder leiding van Monique Jimkes en Koert Damveld. Ook hierbij is de toegang gratis. Een andere kerk, De Heen, biedt het decor voor een kerstconcert van de CKB pianocursisten van Henny Besling samen met de fluitisten onder leiding van Bianca Jonkers. Beide docenten brengen hun leerlingen samen voor een middag vol schitterende klanken en sfeer, op zondag 17 december aanvang 12.00 uur. Henny en Bianca spelen zelf ook. Voor dit concert betaal je 1 euro aan de kerk.

Voor wie meer van popmuziek houdt is de presentatie van de CKB Popschool op maandag 18 december vanaf 19.00 uur op het kerstpodium van 't Slik aan de Steenbergsestraat. Acht bands pakken jong en oud in met pop, rock, blues en ballads en zorgen voor een oergezellige happening. De toegang is gratis.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox