Logo gazetbergenopzoom.nl


Koen Oosterwaal, projectleider StartersCentra West-Brabant
Koen Oosterwaal, projectleider StartersCentra West-Brabant

Winkelen in 2018, wat zijn de nieuwste trends?

De komende jaren gaat er meer veranderen voor winkeliers dan het de afgelopen twintig, dertig jaar heeft gedaan. Maar wat zijn die nieuwe ontwikkelingen en hoe kun je daar als ondernemer goed op inspelen? Op maandag 27 november organiseren Rabobank Zuidwest-Brabant en de StartersCentra West-Brabant een bijeenkomst waarin zij ondernemers hierover bijpraten.

Creëren van beleving

“In vrijwel alle binnensteden zie je het aanbod aan winkels veranderen. Bestaande retailers komen met nieuwe concepten en nieuwe ondernemers pakken de kans om met een uniek concept zich te profileren”, zo stelt Koen Oosterwaal projectleider bij de StartersCentra West-Brabant. Winkels moeten onderscheidend zijn. Dat is altijd zo geweest. Nu is het meer dan ooit zaak dat retailers hun winkel als merk gaan bewaken en laden naar de consument. Een duidelijke winkel met een strakke focus op doelgroepen is een must. Waarin ben je goed? Wat maakt je uniek? Waarom komen consumenten bij jou? Waarom zouden ze jou aanbevelen aan hun vrienden? Het enige antwoord hierop is het creëren van beleving.”

Ondernemers delen hun verhaal

“Deze veranderingen vragen om een nieuw soort ondernemerschap. Van afwachtend naar ondernemen en experimenteren. De eigenaar van de winkel moet weer het boegbeeld van de zaak worden. Alleen hij kan zijn team naar grote hoogte coachen. Vanuit een passie en bezieling voor de klant, de producten en de omgeving. Met gastvrijheid en service als randvoorwaarden. Het door en door kennen van je klant en deze weten te boeien en te binden. Daar draait het om. Tijdens deze avond delen enkele onderscheidende regionale ondernemers hun verhaal”.

Ook krijgt de sector te maken met een andere bevolkingsopbouw. Consumenten worden niet alleen ouder, maar de nieuwe ouderen zijn actiever, jonger van geest en gezonder dan de ouderen van vroeger. De gezinssamenstelling komt anders te liggen. We krijgen meer kleine huishoudens. Dit heeft effect op hoe we leven en dus ook op retail. Hierdoor ontstaan nieuwe diensten en services en winkels krijgen vermengingen van producten en diensten. Persoonlijke aandacht wordt steeds belangrijker en de invloed op het product van de klant wordt groter.

Tijdens deze bijeenkomst worden ondernemers bijgepraat over trends en ontwikkelingen, komen zij tot nieuwe inzichten, krijgen zij inspiratie en vergroten zij hun netwerk.

De bijeenkomst “Trends in retail” vindt plaats op maandag 27 november van 19.00 – 22.00 bij de Rabobank Zuidwest-Brabant, Jacob Obrechtlaan 1 in Bergen op Zoom. Deelname is gratis. Aanmelden kan op de website www.starterscentrawestbrabant.nl.

Meer berichten
Shopbox