Logo gazetbergenopzoom.nl


Foto: Irma van Schaijk

Sinterklaas komt aan in de haven

Pakjesboot 11 komt zaterdagmiddag de haven in varen met zwaaiende pieten op het dek. De stoomboot legt om half twee aan aan de loswal van de Theodorushaven in Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Om een uur begint het feest en is het op de kade al een gezellige boel met Roos en Zoekpiet. Als sinterklaas en zijn pieten van de boot zijn, trekt de stoet naar het centrum en de Grote Markt. Daar worden ze rond drie uur door burgemeester Petter welkom geheten op het bordes van het oude Stadhuis.

Stichting Sint Nicolaas hecht veel waarde aan het nostalgisch karakter van het feest. Ook in de intocht valt dat op. Het is een prachtige speelse en nostalgisch stoet. Met veel muziek en heel veel pieten. Aan het eind van de stoet stelen Sint Nicolaas en hoofdpiet Pedro de show, beiden gaan te paard.

Let op kleine wijziging aan het begin van de route. De stoet van de intocht trekt niet meer door de Rijtuigweg. De nieuwe route: Boerenverdriet – Burgemeester Stulemeijerlaan – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox