Logo gazetbergenopzoom.nl


Dat de jongeren de Vastenavend heel anders beleven dan de volwassenen, bleek wel tijdens de beide eerdere edities van de vastenavendrevu. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari is de 3e editie, getiteld: 'Me zulle n'oe wa late zien, waarvoor de jongeren dit keer zelf met ideeën zijn gekomen.
Dat de jongeren de Vastenavend heel anders beleven dan de volwassenen, bleek wel tijdens de beide eerdere edities van de vastenavendrevu. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari is de 3e editie, getiteld: 'Me zulle n'oe wa late zien, waarvoor de jongeren dit keer zelf met ideeën zijn gekomen. (Foto: Timo van de Kasteele)

Me zulle n'oe wa late zien in januari!

Krabbekes krijgen de vastenavend met de paplepel ingegoten. En als dat niet het geval is, zijn er wel scholen of verenigingen die het vastenavendgevoel aanwakkeren. Zoals Leutkommietee D'n Olifanten'aar dat zaterdag de kick-off hield van de derde vastenavendrevu deur jongere.

BERGEN OP ZOOM - Doel van de revue is een basis leggen bij de jeugd, zodat de continuïteit van de Bergse vastenavend nog tot in lengte van dagen gegarandeerd is. ,,Voor de kinderen, volwassenen en ouderen wordt genoeg georganiseerd", zegt Diemer van Wijk van Leutkommietee D'n Olifanten'aar. ,,Maar de jongeren tussen de elf en zeventien jaar vallen tussen wal en schip. Zodoende is drie jaar terug deze vastenavendrevu ontstaan, en we bieden daarin aan creatieve jongeren een podium." In de CKB-theaterzaal is zaterdagochtend door Van Wijk de aftrap gegeven. Daar zijn alle neuzen de zelfde kant op gezet. De jongeren gaan aan de slag met het repeteren van dansjes, sketches en musicaloptredens. De jonge artiesten staan onder leiding van Saar van D'n Olifanten'aar en laten zien dat zij die liefde voor vastenavend met de paplepel naar binnen hebben gekregen. Wat de jongeren de komende maanden gaan repeteren wordt op zaterdag 27 en zondag 28 januari uitgevoerd. Het spel begint op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof, waar Saar van D'n Olifante'aar de jongeren aan het publiek voorstelt. Prins Nilles neemt vervolgens het defilé af, waarna de jongeren en bezoekers in een optocht naar de Maagd vertrekken. Daar gaat het feest verder. Voor de uitvoering is de jeugd met eigen ideeën gekomen, vertelt Van Wijk. ,,Voorgaande edities bedachten wij alles, maar het is veel beter als de jongeren dat zelf doen. Daarom hebben we 'n DenkTank opgericht waarin al de ideeën zijn verzameld." Met tussen de 100 en 130 jongeren belooft het 'n heel groot spektakel te worden. En naast 't Leutkommietee zijn verder het CKB, basisschool de Borghoek, de Junior Musical Class van het Roncalli, het jeugdtheater Rotonde, de rolschaatsvereniging Het Markiezaat en dansschool Creative Artworks op de achtergrond betrokken.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox