Logo gazetbergenopzoom.nl


Durf te vertrouwen
Durf te vertrouwen (Foto: VPRO)

Tegenlicht Meet Up op 16 november in Gebouw-T

Beste aanpakkers en dwarsdenkers in Bergen op Zoom en omstreken! Het is zover: Stadspodium Bergen op Zoom organiseert op donderdag 16 november 2017 de eerste Tegenlicht Meet-up in Bergen op Zoom. De VPRO Tegenlicht-uitzending "Kwestie van Vertrouwen" van 10 september jl. staat hierin centraal. Samen met jullie gaan we op zoek naar de basis voor vertrouwen van burgers in politici, media, bedrijven en elkaar. Het wantrouwen in de samenleving groeit. Onbetrouwbare journalistiek verspreidt zich razendsnel, slinkse bedrijfsleiders manipuleren ons met geavanceerde technologie en politici gebruiken digitale media om het publiek op meticuleuze wijze te bespelen. Geen wonder dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven op een dieptepunt staat. Collectief verlangen we terug naar de tijd waar het touwtje uit de brievenbus hing. Hoe is het zover kunnen komen? Wat moeten we doen om het vertrouwen in elkaar en in onze instituties terug te krijgen? En hoe bouwen we de samenleving op die we willen? In een interactieve bijeenkomst willen wij van het Stadspodium samen met jullie kijken hoe het met ons vertrouwen is gesteld en wat we zelf kunnen doen. Het programma van de avond is als volgt:
19:00 vertoning van de VPRO Tegenlicht uitzending
19:50 korte pauze
20:00 welkom en start interactief gedeelte
21:00 informeel samenzijn en napraten.

Het bekijken van de uitzending op de avond zelf is niet verplicht, maar we hopen wel dat je de uitzending onlangs hebt bekeken. Zorg ervoor dat je dan op tijd voor het welkomstwoord in de zaal bent zodat we op tijd kunnen beginnen.

De toegang is gratis. Voor de organisatie van de avond vinden we het fijn als je je vooraf wilt aanmelden via stadspodium.boz@gmail.com of meld jezelf bij het Facebook-evenement op "aanwezig". Graag tot 16 november!

Locatie: Gebouw-T, Wilhelminaveld 96 te Bergen op Zoom

PS: Je kunt via deze link de uitzending ook alvast bekijken:https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/kwestie-van-vertrouwen.html

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox