Logo gazetbergenopzoom.nl


Lachen met Laurel en Hardy in Bergen op Zoom

Op vrijdagavond 10 november is er opnieuw een Laurel & Hardy filmavond in Tapperij de Kroon in Bergen Op Zoom. Nog voor het grote feest losbarst in Bergen Op Zoom wordt er alvast uitgepakt met Stan & Ollie.

In Two Tars uit 1928 zijn Stan & Ollie twee matrozen op verlof. Ze huren een auto en ze pikken twee meiden op. Helaas zijn zij niet de enige op de weg. Zij komen terecht in een file. Niet alleen de motoren raken verhit, maar de menigte ook. Al snel wordt het ruzie en vliegen de onderdelen in het rond.

Daarna Perfect Day uit 1929. Stan en Ollie willen gaan picknicken met de vrouwen en oom (Edgar) Kennedy, wiens been in het gips zit. Ondanks het de dag van de vrede is, lukt het niet echt om de vrede te bewaren. Al vanaf het smeren van de boterhammen gaat het mis. Als de auto ook niet meewerkt, is het al snel gedaan met de vrede.

Als hoofdfilm Air Raid Wardens uit 1943. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn Stan & Ollie niet echt succesvol in de zakenwereld. Zij openen en sluiten hun winkel. Als laatste hebben zijn een fietswinkel, die hen meer of meer wordt ontnomen. De jongens zijn van plan om Uncle Sam te dienen, maar worden overal voor afgewezen. Bij terugkomst wordt het pand ingenomen door een radio verkoper, die voorstelt het pand te delen. Zij hebben niet in de gaten dat ze te maken hebben met een Duitse spion, Eustace Middling genaamd. Stan & Ollie komen terecht bij de luchtbescherming waar ze hun opdrachten moeten uitvoeren, echter wordt het één grote puinhoop. Eenmaal eruit geschopt komen Stan & Ollie erachter met wie zij te maken hebben en zien hun kans om Uncle Sam alsnog te dienen.

De filmavond zal gehouden worden rond de klok van 20:00 in tapperij de Kroon op de Bosstraat 21 te Bergen Op Zoom. De entree bedraag slechts 3,50 voor niet leden en voor leden natuurlijk gratis. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Kijk voor meer op www.jitterbugstent.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox