Logo gazetbergenopzoom.nl


Zaterdag 16 september houdt de Bergse wandelsportvereniging de Wandelende Krabben weer de Krabbentocht. Dit keer zijn de start en finish bij het fruitteeltbedrijf Franken Fruit aan de Balsedreef, waar de deelnemers na afloop zelf appels mogen plukken en ook groenten in kunnen slaan.
Zaterdag 16 september houdt de Bergse wandelsportvereniging de Wandelende Krabben weer de Krabbentocht. Dit keer zijn de start en finish bij het fruitteeltbedrijf Franken Fruit aan de Balsedreef, waar de deelnemers na afloop zelf appels mogen plukken en ook groenten in kunnen slaan. (Foto: Timo van de Kasteele)

16 september (weer) de Krabbentocht

Fanatieke wandelaars kunnen zaterdag 16 september wederom meedoen aan de Krabbentocht. De najaarswandeling van wandelsportvereniging de Wandelende Krabben vertrekt dit keer bij fruitteeltbedrijf Franken Fruit aan de Balsedreef.

door Timo van de Kasteeele

BERGEN OP ZOOM - Uit heel Nederland en België, en zelfs uit Duitsland, komen wandelaars af op de Krabbentocht. In wandelkringen na 53 keer inmiddels een vast gegeven op de agenda. Jaarlijks lopen zo'n zeshonderd mensen mee. ,,Dit keer voert de tocht door de bossen aan de zuid- en oostkant van de stad'', zegt organisator Peter Wirtz van de Wandelende Krabben. ,,Nieuw is dat de tocht vertrekt bij fruitteeltbedrijf Franken. Van daaruit lopen we de bossen in.''

Keuze uit diverse afstanden

Deelnemers hebben de keuze uit diverse afstanden, uiteenlopend van 6 tot 40 kilometer. De tochten gaan onder meer langs landgoed Lievensberg, Molenzicht en Zoomland en via StayOkay richting de Heimolen. De langste afstanden maken een lus langs de uitkijktoren bij de Kraaijenberg en het Markiezaatsmeer. De routes komen bij de landgoederen Groot- en Klein Molenbeek weer samen. ,,Na afloop kunnen de deelnemers in de boomgaard zelfs appels plukken en verschillende soorten groenten inslaan.''

Najaarskleuren extra tintje

De najaarskleuren in de bossen en de bloeiende heidevelden geven deze gemarkeerde wandeling in dit jaargetijde 'n extra tintje. Starten aan de Krabbentocht kan vanaf acht uur tot uiterlijk tien uur voor de twee langste afstanden (40 en 30 kilometer). De wandelaars aan de 24 en 20 kilometer moeten voor twaalf uur vertrekken en deelnemers aan de twee kortste afstanden, de 12 en 6 kilometer, kunnen tot twee uur vertrekken. Inschrijven kan ter plaatse voor 2,50 euro. Iedereen kan deelnemen en 't meenemen van de hond is toegestaan, mits aangelijnd. Er zal onderweg worden gelopen over verkeersluwe paden en wegen. De organisatie verwacht de deelnemers voor vijf uur terug op de startlocatie. Meer informatie over de wandeling is te vinden op www.dewandelendekrabben.nl.

 

 

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox