Logo gazetbergenopzoom.nl


“We bieden een podium voor alles wat met cultuur te maken heeft en we willen er een groot feest van maken”, vertellen initiatiefnemers Frank Nuijten (links) en Sonn Franken (rechts).
“We bieden een podium voor alles wat met cultuur te maken heeft en we willen er een groot feest van maken”, vertellen initiatiefnemers Frank Nuijten (links) en Sonn Franken (rechts).

Cultuur in een feestelijk jasje

"Bergen op Zoom heeft zoveel te bieden als het om cultuur gaat. Kent daarnaast ook zoveel liefhebbers als het gaat om alle uitingen van cultuur. Die interesse gaat verder dan onze regio en we hebben ook meer te bieden dan alleen aan onze regio. Mijn droom is dat Bergen op Zoom een pleisterplaats wordt voor deelnemers en publiek, voor mensen van uit onze regio tot ver daarbuiten, ja zelfs internationaal", aldus Sonn Franken, één van de initiatiefnemers van een cultuur evenement dat op zaterdag 7 oktober aanstaande zal plaatsvinden in Den Enghel aan de Grote Markt te Bergen op Zoom.

bergen op zoom - "We hebben ook een mooie naam voor dit bijzondere evenement: 'Het Bergs Cultuur Festival'. Een naam ook die alles zegt: het vindt plaats in Bergen op Zoom, we bieden een podium voor alles wat met cultuur te maken heeft en we willen er een groot feest van maken, vandaar het woord Festivall", voegt initiatiefnemer Frank Nuijten toe. "Op zaterdag 7 oktober presenteren wij voor de allereerste keer een cultureel evenement waaraan een internationaal gezelschap van schrijvers, kunstenaars, fotografen, muzikanten, dansers en theatermensen zal deelnemen. De Bergse cultuur scene is erg gevarieerd en kwaliteitsvol. Maar met dit evenement bewijzen we ook dat onze stad Bergen op Zoom in staat is kunstenaars en publiek van buiten de stadsgrenzen binnen te halen en te omarmen op een evenement dat een waar feest zal worden. Vandaar ook de naam 'Festival'. We willen met dit evenement een laagdrempelig feest bieden waarin we alle kunstzinnige vormen die cultuur rijk is een eerbetoon geven en kunnen presenteren aan een breed publiek. Vanzelfsprekend hanteren we dan ook een gratis entree", laat het tweetal weten. Schrijvers zullen hun werken aan het publiek presenteren. Datzelfde publiek kan ook hun geliefde boek ter plaatse kopen en door de auteurs laten signeren. Daarnaast zullen kunstschilders en fotografen hun werken tentoon stellen. Gedurende de middag zullen we sprekers aan het woord zien en kunnen we genieten van dans, muziek en theater.

In beweging

"Met de deelnemerslijst die we nu hebben zal deze eerste editie 2017 direct een internationaal karakter hebben; immers, we hebben ruim dertig deelnemers uit Nederland, België, Spanje en Senegal & Zambia, Afrika", aldus Sonn Franken, die daarbij tevens aantekent dat er nog steeds aanmeldingen binnenkomen waardoor het programma nog in beweging is. "Zeker is dat we hierbij nadrukkelijk ook het talent van Bergen op Zoom een kans willen geven. Vandaar dat we ook het Centrum voor Kunsten Bergen op Zoom (of wel CKB) benaderd hebben om leerlingen deel te laten nemen aan dit evenement."

Wanneer en waar?

Het Bergs Cultuur Festival zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober in het voormalig bioscooptheater De Roxy gelegen aan de Grote Markt midden in het centrum. De entree is gratis en het publiek kan vanaf 12.00 uur terecht. De officiële opening zal om 12.45 uur plaatsvinden.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox