Logo gazetbergenopzoom.nl


Beestachtige films van Laurel en Hardy

Op vrijdagavond 8 september is er weer een Laurel & Hardy filmavond in Tapperij de Kroon in Bergen Op Zoom. Na de zomerstop gaan zij deze avond Laurel & Hardy vullen met wat beestenspul.

De allerlaatste silent die Laurel & Hardy maakten was Angora Love uit 1929. Een geit ontsnapt uit de dierenwinkel en komt al snel een etende Stan & Ollie tegen. De geit sluit meteen vriendschap met Stan. Maar de heren zijn bang dat deze geit al door de politie wordt gezocht en dat het straks wordt aangezien als diefstal. Hun angst is dan ook geheel terecht. De geit blijft hen volgen en wordt een ware huisgeit. De huisbaas houdt echter helemaal niet van dieren en dat zorgt voor nog meer ellende.

In “The Chimp” uit 1932 werken Stan & Ollie als assistenten in het circus. Ze doen hun best de supersterke “Destructo” te ondersteunen met het vangen van een kanonskogel. Echter zorgt de onhandigheid van de twee ervoor dat het circus instort en in een faillissement terecht komt. Omdat er geen geld meer is om de salarissen te betalen krijgt ieder een deel van het circus. Stan krijgt een vlooiencircus en Ollie krijgt de dansende Chimpansee Ethel, niet echt een goede match.

Na jaren gewerkt te hebben bij Hal Roach hoopten Stan Laurel & Oliver Hardy meer vrijheid te vinden bij FOX. Helaas bleek dit juist het tegenover gestelde te zijn. In de jaren 40 maakten ze films die minder sterk waren dan hun voorgangers. Het zijn zeker geen slechte films, we zien de jongens op een andere manier dan voorheen, maar toch er zal ook zeker weer gelachen worden !

Na hun succesvolle tour in Amerika kwam bij FOX hun eerste film “Great Guns” uit in 1941. Stan & Ollie zijn de bedienden van een rijke jonge man Dan Forrester. Er ontstaan grote zorgen voor Dan als hij in militaire dienst moet. Stan & Ollie gaan met hem mee. Als er ook nog een romance ontstaat tussen Dan en Ginger Hammond proberen ze het tegen te houden. Ze zijn in de veronderstelling dat het haar alleen om zijn geld te doen is. Bij Stan ontstaat ook een romance, hij wordt achtervolgd door een kraai en dat is niet handig in het leger…

De filmavond zal gehouden worden rond de klok van 20:00 in tapperij de Kroon op de Bosstraat 21 te Bergen Op Zoom. De entree bedraag slechts 3,50 voor niet leden en voor leden natuurlijk gratis. Meer informatie op https://www.facebook.com/Jitterbugs.Tent.Netherlands

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox