Logo gazetbergenopzoom.nl


Leerlingen van Roncalli SG testten ‘Machtig Zilver’, een game voor op de mobiele telefoon die spanning en geschiedenis combineert met de zilvertentoonstelling. FOTO: PR
Leerlingen van Roncalli SG testten ‘Machtig Zilver’, een game voor op de mobiele telefoon die spanning en geschiedenis combineert met de zilvertentoonstelling. FOTO: PR

Leerlingen testen de nieuwe app Machtig Zilver in Markiezenhof

"Leuker dan naar school gaan", vonden de 32 leerlingen van Roncalli SG het spel dat ze in het Markiezenhof met de nieuwe Quest-app 'Machtig Zilver' hebben gespeeld. Deze game voor op de mobiele telefoon combineert spanning, geschiedenis en de zilvertentoonstelling 'Voorbij IJdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom'.

BERGEN OP ZOOM - "Gegroet mijn waarde schatzoekers! Al vijf eeuwen heb ik op dit moment gewacht. De dag dat iemand eindelijk alle stukken van de pyxis vindt en mij bevrijdt uit mijn papieren gevangenis!" Zo begint de nieuwe Quest-app 'Machtig Zilver' die je in het Markiezenhof kunt spelen tijdens de zilvertentoonstelling die tot en met 29 oktober duurt. De Bergse Markies Jan IV vraagt je hem te helpen ontsnappen uit een magisch boek waarin hij al 450 jaar vastzit. Hier kwam hij terecht toen zijn pixis door de geheimzinnige muzikant Droetelinck werd gebruikt bij een heidens ritueel om de macht over alle zielen te krijgen. Dit ging compleet mis, waardoor ook Jan Droetelinck werd vervloekt en hij al die tijd zonder lichaam door de straten Bergen op Zoom zweeft. Om de markies te helpen ontsnappen en zijn ziel rust te geven moet je allerlei raadsels oplossen met de Quest-app 'Machtig Zilver'. Deze kun je gratis downloaden en in het Markiezenhof kun je hem activeren. In de app kun je kiezen voor het individuele spel dat anderhalf uur duurt en waarbij je alle acht verhaallijnen krijgt. Of je kiest voor de groepsversie die je met een klas, een vriendenkring of met de hele familie speelt. Deze duurt veertig tot zestig minuten en hierbij krijg je vier hoofdverhalen.

Leuk en origineel

Deze groepsversie hebben de leerlingen van Roncalli SG nu gespeeld en ze waren heel enthousiast. Hun reacties: "Leuk en origineel, je krijgt een beetje het gevoel dat je in die eeuw leeft." "Het was zeer mooi en het schietspelletje maakte het af." "Leuke afwisseling." Ze speelden 'Machtig Zilver' op een Android-mobieltje, maar zeer binnenkort komt er ook een iOS-versie.

Beleef de zestiende eeuw

Het is voor kinderen vanaf 12 jaar, jongeren én volwassenen een leuke, spannende manier om de zestiende eeuw te beleven, de bewoners uit die tijd te leren kennen en de zilvertentoonstelling te ontdekken. Spelers krijgen bij de balie van het Markiezenhof een handout met het verhaal. Meer over de app 'Machtig Zilver' vind je op de website van het Markiezenhof. De app is ook geschikt voor individuele bezoekers van het stadspaleis (vanaf 12 jaar) en je kunt hem gratis downloaden via:

www.markiezenhof.nl/zilver.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten