Logo gazetbergenopzoom.nl


Harley's ontbreken uiteraard niet op American Day in Kruisland.
Harley's ontbreken uiteraard niet op American Day in Kruisland.

Ronkende motoren op American Day

Blinkende Harley's en Amerikaanse oldtimers op de Markt in Kruisland trokken zondag veel publiek. Bezoekers aan de American Day genoten naast het geronk van motoren volop van dansdemonstraties en een optreden van rock-'n-rollcoverband The Hot Dogs. De terrassen zaten in de middag bomvol.

KRUISLAND - Edwin Maas van café-restaurant De Commerce begon de American Day vorig jaar in samenwerking met de Harley Davidson Vereniging uit Roosendaal. De promotie via Facebook leverde toen bijna tweeduizend bezoekers op. Dat succes smaakte naar meer. Dus kwam er zondag een vervolg. Dankzij voortreffelijk weer werd het een uiterst geslaagd evenement voor de liefhebber van Amerikaanse auto's en motoren.

Heel de dag klonk in Kruisland het geronk van motoren. Groepjes met motorrijders reden af en aan. De bezoekers kwamen voornamelijk af op de blinkende oldtimers en motoren. Maar minstens evenveel belangstelling was er later in de middag voor de terrassen.

Het was soms dringen geblazen om een plekje te bemachtigen. En ook de statafels waren continu bezet. Eenmaal een plekje gevonden was het genieten van rock-'n-roll muziek van coverband The Hot Dogs en een optreden van een linedance formatie.

De Harley's stonden netjes opgesteld op de Markt. Het chroom schitterde in de zomerzon. Rondom de motoren stonden volop kwijlende mannen. Af en toe vertrok een groepje motorrijders om even later weer terug te keren. En zo was het heel de dag een komen en gaan van Harley-rijders. Minstens net zo indrukwekkend waren de Amerikaanse auto's van merken als Buick, Pontiac, Ford en Chevrolet. Hoofdzakelijk modellen uit de jaren zestig en zeventig. Er stond zelfs een hotrod op basis van een A-Ford. Die trok aardig wat belangstelling van met name mannelijke bezoekers.

Bij Amerikaanse auto's en motoren horen eigenaren die er een Amerikaanse levensstijl op na houden. Daar waren er in Kruisland genoeg van. Met veel leer, tatoeages en baarden. Stoere mannen, maar ook vrouwen. Wie door de Molenstraat liep kon ook niet onder de Amerikaanse koopwaar uit. Met kleding en borden van Route 66. Houtkunstenaar Peter de Koning zaagde voor het publiek Amerikaanse auto's uit hout.

Kinderen genoten van de diverse kermisattracties. En wie trek had, kon een hamburger eten. Het maakte het Amerikaanse sfeertje in Kruisland compleet. De organisatie kan wederom terugkijken op een geslaagd evenement met aardig wat belangstelling.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten